Fondatorul trupei Compact deschide o academie de rock pentru copii

Fondatorul trupei Compact Costi Camarasan va deschide, in 1 februarie, la Cluj-Napoca, o academie de rock pentru copii, cu scopul de a gasi tineri talentati si a de a-i incuraja in activitatea muzicala, transmite Mediafax.

Costi Camarasan a declarat ca academia de rock va oferi copiilor cursuri de chitara, tobe, bass, clape, constituind o alternativa la statul in fata calculatorului.

"Ne propunem prin aceasta academie de rock, aceasta scoala de rock, sa ii invatam pe copii sa cante, sa descoperim si sa formam trupe, sa invete sa lucreze serios pentru o idee. Aceste trupe le vom promova, pentru a ajunge de elita. Vom avea cursuri de chitara, tobe, bass, clape. Vrem o alternativa pentru copiii de azi, care stau foarte mult in fata calculatorului", a spus Camarasan.

Potrivit acestuia, scoala de rock se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani care nu trebuie sa isi aduca niciun instrument de acasa, avand la dispozitie chitare, amplificatoare, tobe, softuri specifice.

"Vom face o evaluare a aptitudinilor copiilor"

"Dupa ce pleaca de la curs, copilul primeste un stick pe care stie exact ce a facut si noi sa stim de unde sa reluam anumite faze de pregatire. Parintele va avea posibilitatea sa vada modul in care evolueaza copilul. Vom face o evaluare a aptitudinilor copiilor, sa vedem unde se poate incadra fiecare", a afirmat Costi Camarasan, adaugand ca investitia in academia de rock se ridica la aproximativ 25.000 de euro.

Costurile pachetului de studiu pentru muzica rock se ridica la 390 de lei si includ opt sedinte de instrument, cursurile fiind sustinute de muzicieni de la diverse trupe.

"Eu voi preda chitara alaturi de Kovacs Laszlo de la Desperado, la cursul de chitara bass va fi Vlad Spataru, de asemenea de la Desperado, cursul de tobe va fi sustinut de Csergo Domokos de la Urma si de Samy Lupean, iar cel de voce va fi sustinut de Vencze Peter", a spus Costi Camarasan.

Deschiderea oficiala a academiei de rock din Cluj-Napoca va avea loc in 1 februarie. Costi Camarasan a infiintat in 1977 trupa Compact, la Cluj-Napoca, alaturi de Teo Peter.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri