Ernst&Young: 73% dintre antreprenorii romani spun ca mediul fiscal nu incurajeaza antreprenoriatul

Aproximativ 73% dintre antreprenorii romani cred ca mediul fiscal (impozitele si stimulentele fiscale) nu incurajeaza infiintarea unei afaceri, reiese din prima editie a studiului „Barometrul perceptiei asupra mediului antreprenorial romanesc - Antreprenorii vorbesc", lansat de compania de consultanta Ernst & Young in parteneriat cu Romanian Business Leaders Summit si wall-street.ro.

Pe de alta, 17% din respondentii la studiouau afirmat ca masurile fiscale sustin antreprenoriatul, in timp ce 10% nu au raspuns la aceasta intrebare.

In prezent, tintele Guvernelor din Uniunea Europeana in privinta fiscalitatii pentru sustinerea antreprenoriatului sunt reducerea timpului necesar pentru a inregistrarea unei noi afaceri la trei zile si scaderea taxelor pentru infiintarea de start-up-uri la sub 100 de euro.

Barometrul "Antreprenorii Vorbesc"
analizeaza perceptiile a 95 de antreprenori locali, care au raspuns chestionarului Ernst & Young in perioada 1 iunie - 15 august 2012, dar si cele exprimate in cadrul interviurilor directe realizate cu 12 cunoscuti antreprenori romani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri