Esecul unui business de continut online poate fi determinat si de lipsa de respect fata de internet a publisherilor, a publicului si a investitorilor in publicitate, a declarat Petrisor Obae, jurnalist si fondator al Pagina de media, cea mai importanta publicatie de media si publicitate de pe piata locala.
“In 2008, cand am plecat de la Evenimentul Zilei, unde eram sef de sectie, si am anuntat ca vreau sa lansez o publicatie online, socrul meu mi-a zis <<Da, dar poate te apuci sa faci si ceva serios>>. Aceasta este relatie dintre internet si restul lumii. Internetul este cel mai lipsit de respect mijloc de comunicare. Este accesibil, dar nu usuratic. Dar de multi asa este tratat”, a explicat Obae, in cadrul evenimentului Digital Publishing & Advertising Day (DPAD) care a avut loc saptamana trecuta.

El a adaugat ca internetul a fost considerat un mijloc de comunicare mai putin important atat de creatorii de continut (publisheri), cat si de cititori si investitorii in publicitate.

“In redactii, in urma cu cativa ani se spunea <<Nu conteaza ce scrii pe internet, poti sa scrii orice>>. Comentatorii se dezlantuie in spatele anonimatului. Pe de alta parte, advertiserii…cati dintre clienti respecta intr-adevar internetul? De ce are aproape cel mai mare rebate? Se ajunge la aproape 40%. Esecul unui business de continut online poate veni si din aceasta lipsa de respect a advertiserilor, a comentatorilor si a jurnalistilor. Nu conteaza ca te exprimi pe internet, ci ca te exprimi undeva. Trebuie sa iti respecti colaboratorii si cititorii de la inceput. Businessul de continut inseamna credibilitate, iar continutul credibil conteaza cel mai mult. Daca pierzi asta, foarte greu iti mai revii”, a mai spus jurnalistul.

Pagina de media a fost lansata in octombrie 2008, la inceputul crizei economice, de Petrisor Obae, un jurnalist cu aproximativ 20 de ani de experienta in cadrul unor publicatii ca Radio Delta, Radio Romania Actualitati, Mediafax, Capital si Evenimentul zilei.

“Cand am lansat publicatia, ma gandeam ca intr-un an sa am patru-cinci angajati, iar in cinci ani sa fim oameni. Dar am iceput in octombrie 2008, iar putin timp mai tarziu bugetele au fost taiate cu 50%. Dar vrem sa dezvoltam Pagina de media intr-un produs media mult mai complex decat este acum”, a mai spus Obae.

In prezent pentru Pagina de media lucreaza sase persoane, publicatia devenind intre timp cel mai important jucator pe segmentul de informatii din domeniu media si al publicitatii.

Sursa foto: Contul de Facebook al DPAD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri