Educatia antreprenoriala a inregistrat unele progrese in ultimii ani, atat in sistemul national de invatamant preuniversitar si superior, datorita lansarii de programe de educatie prin centre de excelenta si prin proiecte de training disponibile prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, conform unui raport al Fundatiei Post-Privatizare (FPP).

“Pe masura ce globalizarea influenteaza tot mai mult economia mondiala, promovarea antreprenoriatului trebuie sa devina un obiectiv strategic in politicile publice pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca, fiind esentiala dezvoltarea unei baze solide de antreprenori mai inovativi si mai creativi, in masura sa aduca redresarea economica si sa creeze noi locuri de munca, in contextul actual”, afirma oficialii FPP in raport.

Organizatiile Junior Achievement, Romanian Business Leaders sau antreprenorul Radu Georgescu sunt printre cei care au dezvoltat in ultimii ani programe de antreprenoriat pentru elevii de liceu. De asemenea, la clasa a X-a exista un curs denumit "Educatie Antreprenoriala".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Ludovic Orban: Salariul minim pe economie va creste