In medie, companiile cu peste 100 de angajati din Romania folosesc 35 de laptopuri. Peste 90% dintre companii securizeaza informatia prin parola de deblocare a sistemului de operare.

Mai putin de jumatate din companiile intervievate folosesc si alte forme de securizare. Exista un numar mic de companii (6%) care nu utilizeaza deloc sisteme de protectie a datelor.

De asemenea, managerii din companiile mijlocii si mari din Romania considera ca perioada maxima de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, ultrabook-uri si desktop PC-uri) trebuie sa fie cuprinsa intre 3 si 5 ani.

Citeste si:

Astfel, 41% dintre companii considera ca laptopurile trebuie inlocuite la un interval intre 3 si 5 ani, iar 52%, ca desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeasi perioada.

De asemenea, perioada de 3-5 ani este vazuta ca fiind ideala pentru inlocuirea dispozitivelor, astfel incat acestea sa nu reprezinte un risc de securitate pentru companie. Respectand aceasta perioada, 51% dintre companiile din Romania declara ca isi inlocuiesc laptopurile dupa 3-5 ani si 47% dintre ele - desktop PC-urile la acelasi interval. Studiul a fost realizat in iulie 2013, pe un esantion de 100 de companii cu peste 100 de angajati din Romania, care folosesc desktop PC-uri si laptopuri.

Puteti afla mai multe lucruri legate de piata de IT&C si inovatia in IT la editia a treia a evenimentului Inovatia in IT&C 2013 care va avea loc in data de 15 octombrie. Pentru a participa va puteti inscrie, gratuit, aici.