Elvetia a donat Romaniei 20 de milioane de franci, in urma unui acord, iar IMM-urile vor putea accesa cate 100.000 de franci din acest fond, pe care sa ii returneze apoi statului "cu o dobanda buna", a declarat ministrul delegat pentru IMM-uri si Mediu de afaceri, Maria Grapini, conform Mediafax.

"Nu trebuie sa mai stam pe banii de la statul roman. Am facut un acord cu Elvetia care ne-a dat 20 de milioane de franci elvetieni. Fiecare IMM va putea sa ia cate 100.000 de franci si sa ii returneze apoi statului cu o dobanda buna. Este un acord cu statul elvetian, banii sunt donati. Speram ca din 2014 sa putem lucra cu alte regului de piata pentru IMM-uri", a declarat Grapini.

Ministrul a mai spus ca in prezent se lucreaza la o lege a IMM-urilor.

"Avem pregatita o lege a IMM-urilor. Vrem ca in 2014-2020 sa dirijam catre acest sector mai multe fonduri, sa incurajam cat mai mult IMM-urile", a spus Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, la Timisoara, alaturi de ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si la o intalnire cu oamenii de afaceri din Timisoara si Arad.

Citeste si:
Maria Grapini: Nu exista dumping social in transporturi in Romania
Cum vad tarile din Vest...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia