Creditele bancare, finantarile de tip capital de risc (venture capital) si banii primiti de la business angels sunt cele mai bune instrumente de finantare pentru intreprinzatorii romani, potrivit studiul Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului romanesc, realizat recent de compania de consultanta EY si wall-street.ro.

De altfel, creditele bancare sunt considerate cea mai buna sursa de finantare si de catre restul tarile din Uniunea Europeana, dar si tarile G20 (Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Arabia Saudita, Coreea de Sud, Marea Britanie, Statele Unite).

Pe de alta parte, antreprenorii romani sunt mai putin deschisi sa se finanteze prin Bursa de Valori, de la furnizori sau prin crowdfunding.

Crowdfunding este un concept lansat in SUA prin care antreprenorii isi prezinta online cat mai convingator ideile de produse si servicii si, daca acestea sunt apreciate, internautii pot oferi sume de bani pentru a le sustine. Printre platformele de crowdfunding lansate in Romania se numara potsieu.ro, crestemidei.ro si Bursa Binelui.

Studiul a fost realizat pe 106 respondenti din Romania. Acest barometru reproduce o initiativa globala a EY.

Citeste si:
Amnistia fiscală, un moment zero în raporturile cu administrația...
Amnistia fiscală, un moment...

Studiul analizeaza in mod individual si colectiv ecosistemul antreprenorial din Uniunea Europeana si tarile G20: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Arabia Saudita, Coreea de Sud, Marea Britanie, Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
O bancă promoţională este necesară în România
Setari Cookie-uri