Principala preocupare a intreprinzatorilor europeni nu este lipsa de idei ambitioase, ci teama de a le transforma in realitate. Multi oameni cu idei bune nu indraznesc sa devina intreprinzatori din cauza indoielilor. Exista multe persoane care doresc sa porneasca o afacere in Europa, la fel ca in Statele Unite, dar pe continentul european se inregistreaza un nivel de implicare mult mai mic in initierea de start-ups.

Doar 6% din populatia adulta din Europa este implicata intr-un business nou, in comparatie cu 13% in SUA. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeana a lansat platforma online Watify impreuna cu Deloitte Belgia, Digitaleurope si European Business Net.

Ce urmareste aceasta initiativa? Sa promoveze antreprenoriatul digital incercand sa abordeze aceste indoieli, sa incurajeze crearea de 1,5 milioane de joburi si sa dinamizeze 98% din potentialul creativ prin utilizarea tehnologiei digitale.

Daca esti intreprinzator, indoielile sunt bune. Conduc la intrebari. Si mai departe la raspunsuri, si in cele din urma, la idei valoroase.

Indoielile ii determina pe intreprinzatori sa faca fata dificultatilor si sa gaseasca solutii creatoare pentru a le depasi. Cu toate acestea, oamenii cu idei bune ezita sa devina intreprinzatori din cauza indoielilor. Se estimeaza ca 1,5 milioane de joburi suplimentare ar putea fi create in economia digitala a Uniunii Europene daca toata comunitatea europeana ar atinge performantele antreprenoriale din Statele Unite si Suedia. Iata de ce ambitia Europei este de a crea noi oportunitati de afaceri bazate pe tehnologii digitale inovatoare pentru a stimula cresterea economica si pentru a crea locuri de munca. Cu toate ca noile tehnologii, cum ar fi dispozitivele mobile si retelele sociale, cloud computing si analiza datelor au potentialul de a crea valoare adaugata pentru companiile europene, acestea raman, din pacate, subexploatate in Europa. Doar 2% dintre companiile europene valorifica deplin oportunitatile oferite de tehnologia digitala.

Retail jobs

Watify va ajuta intreprinzatorii sa depaseasca barie0ele care ii impiedica sa demareze propriile afaceri. Aceasta initiativa ii va ajuta sa inteleaga faptul ca fiecare intreprinzator de succes a avut la un moment dat indoieli si ca succesul incepe sa se materializeze cand iti pui in aplicare ideile. Platforma va veni in ajutorul companiilor deja infiintate din toate sectoarele demonstrand oportunitatile multiple de dezvoltare a activitatii existente prin utilizarea tehnologiilor, indepartarea indoielilor si stimularea lor spre actiune.

Initiativa Watify se va derula in Europa timp de doi ani. Obiectivul sau este de a dezvolta antreprenoriatul digital in Europa. Initiativa ofera inspiratie, suport practic si consiliere pentru intreprinzatori si afaceri existente, ajutandu-i sa realizeze pe deplin oportunitatile pentru crestere si inovatie prin folosirea tehnologiilor digitale.

Platforma Watify este finantata de Comisia Europeana si coordonata de Deloitte Belgia, Digitaleurope si EBN in cadrul Proiectului european Stimulating Digital Entrepreneurship.

APDETIC este organizatia coordonatoare a activitatilor de constientizare din cadrul acestui proiect in Romania.

Citeste si:
10 start-up-uri de tehnologie au devenit alumni ai Acceleratorului...
10 start-up-uri de...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri