30 Iunie 2014

Idei de afaceri: 9 startup-uri de care am avea nevoie, dar inca nu exista



Se pare ca exista cate un startup pentru orice in zilele noastre.Totusi, unele din solutiile pe care noi le cautam de fapt nu au fost inventate inca. BusinessInsider a alcatuit o lista a startup-urilor la care uneori visam, dar care inca nu sunt pe piata. Noi am ales 9 din ideile lor, care ar putea fi interesante si pentru publicul local.

1. O aplicatie pentru tunsori: coafeza la tine acasa

Ne-ar placea sa deschidem o aplicatie, sa facem o comanda, apoi sa vina cineva la noi acasa pentru a ne face o tunsoare. Devine prea complicat sa iti programezi o tunsoare la un salon sau la o frizerie care e deschisa doar cand esti la lucru. Avem nevoie ca frizeria sa vina la noi acasa, potrivit BusinessInsider.

Credem ca toti ne-am dori cel putin cateodata sa nu mai fim nevoiti sa iesim din casa pentru a ajunge la salon.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


2. Heatmaps pe iPhone

Vrem sa stim exact cate iphone-uri sunt intr-o locatie la un moment dat. Asa ne dam seama cate persoane sunt acolo. Ar putea fi folositor cand cautam un bar care sa fie ori foarte aglomerat, ori deloc, in functie de preferinte. Ar fi interesant si pentru evenimente precum cursuri sau conferinte, ca sa vedem cati oameni au venit de fapt, potrivit BusinessInsider.

Aglomerarea centrului istoric ar putea face foarte interesanta si utila o aplicatie care sa iti arate cate telefoane mobile sunt intr-un loc. Probabil ar fi mai eficient daca ar fi o aplicatie care sa nu mearga doar pe iPhone.


3. Acces de la distanta pentru dulapurile sau frigiderul din bucatarie

Vrem o aplicatie care poate controla o camera video pe care o plasezi in dulap sau in frigider. In felul acesta, daca esti la supermarket si ai uitat ce ai deja acasa, poti sa arunci o privire de la distanta. E un fel de lista de cumparaturi imbunatatita.


4. O casa complet alimentata cu energie solara

Energia solara nu este neaparat noua, insa am dori un startup care sa transforme toata casa intr-un centru ecologic. Vrem panouri de energie solara care sa alimenteze totul, de la cuptor la televizor, si vrem asta intr-o modalitate all-in-one.

Avand in vedere faptul ca grija pentru mediu incepe sa fie din ce in ce mai mare si in Romania, dar si faptul ca toti platim pentru energie verde oricum, o solutie simpla de panouri solare ar fi interesanta, mai ales daca statul ti-ar oferi si niste beneficii.


5. Sa ne jucam cu catelusi

Vrem sa ne jucam cu catelusii altor oameni fara a avea povara de a-i hrani, plimba si curata. Ar trebui sa existe un fel de platforma sociala prin care te poti juca cu catelul cuiva cat timp stapanul este la munca. Sau o companie ar putea aduna la un loc mai multi catei si oamenii sa ii viziteze si sa se joace cu ei.

Sau pisicute. Daca ne uitam la like-urile de pe paginile de Facebook ale prietenilor cu siguranta descoperim ca este o nevoie de un astfel de business. Daca mai adaugam si problema cainilor vagabonzi din Bucuresti, poate iesi un business interesant.


6. Roboti utili

Stim ca peste tot se lucreaza la roboti, insa noi am vrea unul care sa poata face toata treaba prin casa: sa calce, sa impatureasca rufele etc. Daca au facut roboti care canta piese rock, ii rugam sa faca si unii care sa spele vase.


7. Alerte de reduceri mai simple

Sunt tot felul de aplicatii care iti spun cand un anumit produs este la reduceri. Dar iti spune doar cand un produs are pret redus intr-un magazin anume. Insa noi vrem o aplicatie unde poti selecta un produs si esti anuntat cand este la reduceri in orice magazin unde poate fi gasit.


8. Cartile de identitate digitale

Multe startup-uri lucreaza la a face cartile de credit digitale, dar nimeni nu se ocupa de cartile de identitate. Bineinteles, ar trebui contactat si guvernul pentru o solutie legala si ar trebui acceptat si in baruri si de catre politisti, astfel incat sa nu trebuiasca sa iei mereu dupa tine varianta fizica, potrivit BusinessInsider.


9. O alerta de gol

Astfel ne putem anunta rapid prietenii care nu se uita la meci daca a fost dat un gol, doar cu un click. Acum in timpul Campionatului Mondial ar fi mai mult decat utila. Mai ales pentru micile rivalitati.




Citeste si