Lungmetrajul "Steve Jobs", de Danny Boyle, care ii are in rolurile principale pe Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogan si Jeff Daniels, va avea premiera europeana in inchiderea London Film Festival, pe 18 octombrie, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

Aceasta este pentru a treia oara când un lungmetraj al regizorului britanic incheie acest festival, dupa "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", premiat in 2008, si "127 de ore/ 127 Hours", in 2010.

Filmul despre viata fondatorului companiei Apple, care a murit la varsta de 56 de ani, in octombrie 2011, este bazat pe biografia scrisa de Walter Isaacson, iar scenariul ii apartine lui Aaron Sorkin.

Daca Londra este leaganul revolutiei industriale, atunci San Francisco este Betleemul celei digitale!

Pelicula, care urmareste 14 ani din viata lui Jobs, concentrandu-se pe trei momente cheie - lansarea computerului Machintosh, in 1984, a "cubului" NeXT, in 1988, si a iMac, in 1998 -, va fi lansata in Statele Unite ale Americii pe 3 octombrie, la New York Film Festival, urmând sa ajunga pe marile ecrane americane pe data de 10 a aceleiasi luni.

"Daca Londra este leaganul revolutiei industriale, atunci San Francisco este Betleemul celei digitale", a declarat Danny Boyle. "Ne-am simtit bine in timpul filmarilor din Silicon Valley si sper ca londonezii sa aprecieze aceasta privire din spatele crearii lumii moderne", a adaugat regizorul.

Despre acest film, directorul festivalului, Clare Stewart, spune ca este unul "plin de suflet si indraznet", iar rolul realizat de Michael Fassbender este cel al unui pionier al erei digitale complex si charismatic.

Biografia lui Steve Jobs: o muscatura din viata unui antreprenor creativ


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri