Dan Stefan, despre "angel investors": Orice inger are si o sabie!

Nimeni nu investeste intr-un start-up doar de dragul lui (sau al antreprenorului), fara analize amanuntite si fara a se asigura ca are sanse reale de a-si recupera investitiile si a face si profit. „Orice inger are si o sabie!”, avertizeaza Dan Stefan, co-fondatorul Autonom Rent a Car, in cadrul conferintei Antreprenor, Caut Finantare.

„Este bine sa amanati cat mai mult intrarea unui investitor in cadrul start-up-ului; cu cat amanati mai mult acest moment, cu atat firma se va dezvolta si va valora mai mult”, considera el.

De altfel, pentru a-si sustine spusele, Dan arata cum si companiile majore internationale amana cat mai mult listarile pe Bursa – vezi Facebook sau Alibaba.

„Viziunea companiilor romanesti sunt mai defensive, nu vand atat de repede, nu avem mentalitate de cuceritori. Avem family business-uri – si acestea au trecut poate cel mai bine de criza”.

De o parere similara este si fondatorul Regina Maria, Wargha Enayati. „Este foarte bine sa intarzii momentul in care incepi sa cauti un investitor. Nu te vinde ieftin! De exemplu, eu as fi vrut sa evit vanzarea Regina Maria, dar ajunsesem in punctul in care nu mai puteam face singur fata expansiunii in tara. Nu mai depindea doar de o mana”, mai spune Wargha.

Citeste si:
Atac terorist la Londra: autorul avea o sabie de 1.20 metri
Atac terorist la Londra:...

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri