Australia, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelenda si Canada sunt cele mai creative tari din lume, potrivit unui studiu realizat de Martin Prosperity Institute.

Ierarhia este realizata in functie de trei mari criterii: Talentul, Tehnologia si Toleranta. Spre exemplu, Tehnologia ia in considerare nivelul investitiilor din cercetare si dezvoltare si, de asemenea, numarul de patente inregistrate intr-o tara la mia de locuitori.

Studiul releva ca Australia (cu un indice al creativitatii de 0,970) este cea mai creativa tara din lume, ocupand locul 1 la „Talent”, 4 la „Toleranta” si 7 la „Tehnologie”. SUA ocupa pozitia secunda, cu locul 3 la „Talent”, pozitia a patra la „Tehnologie” si locul 11 la „Toleranta”. Locul 3 in topul celor mai creative tari este ocupat de Noua Zeelanda.

Romania se afla printre primele 100 cele mai creative tari din lume. Vezi ce loc ocupa Romania la capitolul creativitate.

Citeste si:
5 obiceiuri constructive în carieră de la cei mai de succes oameni...
5 obiceiuri constructive în...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Claudiu Vrinceanu
  Claudiu este implicat in mai multe proiecte de sprijin al antreprenoriatului si a fost secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, in Guvernul Ciolos, iar acum este membru al Platformei Romania 100, unde este Moderator al Comunitatii Tematice Economie si Antreprenoriat.  

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri