De cate ori nu s-a intamplat sa vrei sa apelezi la serviciile telefonice ale unei banci, sa cauti o vacanta potrivita sau sa apelezi cu usurinta la o companie de taxi sau de cate ori nu s-a intamplat sa auzi despre un produs sau un serviciu intr-o reclama si apoi sa iti fie imposibil sa iti aduci aminte numele sau contactul telefonic plin de cifre?

Ideea unui numar de telefon scurt, care sa faca posibila contactarea serviciului sau produsului dorit este un patent american de succes cu zeci de ani in spate, care incepe sa capete contur si in Romania, tot mai multe firme optand pentru acest instrument de promovare, care se dovedeste extrem de util si eficient, fiind, la baza, un numar scurt format din * (steluta) si patru cifre sau litere.

Serviciul One Smart Star Number a fost adus in Romania de antreprenorul israelian David Engel (foto cover, 64 de ani) in urma cu sase ani, pe o piata in care industria telecom era in plin proces de expansiune, ajungand ca in prezent sa aiba in portofoliu circa 100 de clienti, de la domenii precum financiar-bancar, la servicii de transport, imobiliar, medical, customer care sau livrare de mancare.

“One Smart Star Number sau numarul scurt cu steluta este un concept nou pe piata din Romania. Este un serviciu disponibil pentru cei 5 mari jucatori din piata telecom. La inceput, in urma cu sase ani, serviciul a fost disponibil doar in retelele Vodafone si Orange. Principalul impact al serviciului este atragerea de noi clienti pentru orice business in cautare de extindere, fiind un instrument foarte bun de marketing. Face ca business-ul sa fie mai vizibil, mai evident, ii confera o identitate unica. (…) In ziua de azi suntem bombardati cu mesaje promotionale pentru diferite servicii sau produse, iar o solutie de acest gen face ca timpul de raspuns al unui potential client sa fie chiar si dublu in cazul unui numar scurt. In industria publicitara de azi ai foarte putin timp sa ajungi la client”, crede David Engel, antreprenor care se afla in Romania de peste 15 ani si care in anul 2010 a adus si in Romania franciza americana One Smart Star Number.

Citeste si:
Apple vrea sa iti conecteze iPhone-ul direct la satelit
Apple vrea sa iti conecteze...

Smart Number Telecom tinteste venituri de 1 mil. euro in urmatorii trei ani

Primii doi ani au fost cei mai dificili pentru serviciul de telefonie din cauza infrastructurii si a accesului dificil la marii operatori de telefonie, insa cu timpul lucrurile au luat-o in directia corecta si s-a ajuns ca astazi business-ul sa inregistreze cresteri anuale de peste 40, chiar 50%.

“In cel mult doi ani de zile ne asteptam la cresteri si de 200% ale afacerii, iar acest lucru se va datora, in cea mai mare masura, dezvoltarii relatiei cu noii parteneri. Estimez ca in trei ani de zile, business-ul va depasi pragul de 1 milion de euro”, a mai spus David Engel.

La finalul anului trecut, business-ul Smart Number Telecom s-a ridicat la circa 250.000 de euro, iar anul 2016 va fi primul in care afacerea va intra pe profit.

Compania ofera in momentul de fata trei tipuri de numere scurte din patru cifre: Silver, Gold, Platinum. “Cea mai mare pondere este reprezentata de serviciul Silver, cu un tarif lunar mai scazut, iar proportia se pastreaza egala intre serviciile Gold si Platinum”, a mai spus Engel.

Citeste si:
Asteptarile si provocarile mediului de afaceri in anul 2020
Marile PROVOCARI ale mediului...

Tot One Star Smart Number a lansat de curand si o aplicatie proprie, Star Phone, care functioneaza ca un Mobile Pagini Aurii si care ofera acces mai simplu la serviciile si produsele dorite direct din smartphone. Aplicatia este disponibila gratuit atat in App Store (iPhone), in Google Play (Android) si Windows Store. (...) Aplicatia este parte a serviciului One Smart Star, adica cine foloseste One Smart Number poate folosi si aplicatia Star Phone. Vin ambele solutii la pachet, nu sunt separate. Este ca un serviciu aditional. Aplicatia este unul dintre avantajele serviciului One Smart Number”, spune David Engel.

Relatia cu operatorii telecom si cum s-a dezvoltat sectorul in ultimii ani: “Telecomul este oxigenul afacerilor din Romania”

David Engel a venit pentru prima data in Romania in urma cu 16 ani, cand a intreprins mai multe activitati antreprenoriale, insa de departe, povesteste acesta, cea mai intensa provocare a fost cea a numarului scurt One Star Smart Number.

Despre piata de telefonie din Romania, antreprenorul israelian povesteste ca aceasta a trecut prin schimbari semnificative.

Citeste si:
Operatorii telecom au incasat 8 mld. lei in 2019. Cum arata top 3
Operatorii telecom au incasat...

“Piata telecom a fost foarte profitabila la inceputuri, cand preturile erau ridicate, si toti marii jucatori voiau sa castige cat mai multi clienti. Azi, acest lucru s-a stabilizat si a facut ca industria telecom sa fie oxigenul afacerilor din Romania. Daca ne uitam doar la numarul de centre de call center si servicii conexe ca a crescut de trei ori in ultimii trei ani ne incurajeaza sa credem ca acest domeniu este pe o panta clara de crestere. (…) Piata din Romania se aliniaza la standardele internationale”, a mai aratat David Engel.

Pentru business-ul One Smart Star Number (OSSN) lucreaza in prezent 7 angajati, iar planurile companiei vizeaza inclusiv deschiderea unor noi servicii de profil pe pietele din Polonia, Ungaria, Republica Moldova sau Serbia.

David Engel (64 ani) este absolvent al unei universitati cu specializare in inginerie si management si are un MBA in industrial business. Inainte de a intra pe piata din Romania, antreprenorul israelian a intreprins mai multe activitatii in zona de tehnologie si high-tech.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Climoc, Orange: In sine, capitalismul nu este nici bun, nici rau