Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a anuntat oficial ca, in actuala sesiune, ultima zi de inscriere in Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00. Pana pe data de 13 iulie au fost depuse circa 9.000 de planuri de afaceri.

Exista un mare numar de potentiali candidati care nu si-au putut finaliza procedura de inscriere, urmare a faptului ca n-au reusit sa-si infiinteze in timp util noile firme, dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comertului si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Prin urmare, imediat dupa evaluarea dosarelor depuse in actuala etapa si in limita resursei financiare ramase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va organiza o noua sesiune de inscrieri.

Obiectivul nostru esential este sa incurajam tinerii antreprenori si pentru acest lucru este de bun simt sa folosim pana la ultimul leu resursa bugetara alocata. In acest sens trebuie interpretate declaratiile si atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea ca ar fi fost mai simplu sa prelungim actuala sesiune...din pacate, motive de ordin juridico-birocratic, pur si simplu, impiedica acest lucru. Ne ramane, in schimb, optiunea unei noi sesiuni in perioada imediat urmatoare, pe care o vom anunta in timp util si care se va desfasura dupa aceleasi reguli ca si actuala sesiune de inscrieri

Ministrul Ilan Laufer

Programul Start-Up Nation are, in acest an, o finantare de peste 1,7 miliarde de lei, care asigura, in temeiul legii, suportul activitatii a 10 000 de noi firme infiintate dupa 31 ianuarie 2017.

Citeste si:
Mentor de antreprenoriat: Suntem inca tributari conceptului de patron
Mentor, despre problemele...

Sursa foto: Shutterstock/Julia Tim


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lista finala a beneficiarilor Start-Up Nation, publicata pe 15 iulie