1 August 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a semnat conventii cu trei banci pentru Start-Up Nation



Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a semnat acordurile de colaborare cu cele trei banci partenere pentru programul Start-Up Nation.

CEC Bank, BCR si Banca Transilvania au semnat, in mod oficial, acordul pentru programul Start-Up Nation, pentru acordarea de credite-punte, scrie start-up.ro. Tiberiu Moisa (Director executiv Banca Transilvania), Mihaela Popa (vicepresedinte CEC Bank) si Sergiu Manea (presedinte executiv BCR) au semnat acordurile pentru creditele-punte pe care le vor lua beneficiarii programului Start-Up Nation.

Aproape 19.300 de planuri de afaceri au fost inscrise in programul Start-Up Nation. Cele mai multe proiecte s-au depus in Bucuresti (aproape 3.000 de proiecte) si Cluj (circa 2.300). Valoarea ajutorului financiar nerambursabil solicitat de catre aplicanti este de 3,74 miliarde lei, numarul de locuri de munca asumate fiind de 44.681.

O noua sesiune a programului ar urma sa aiba loc abia in 2018.

Programul Start-Up Nation are o finantare de 1,71 miliarde lei, care asigura, in temeiul legii, suportul activitatii a 10.000 de noi firme infiintate dupa 31 ianuarie 2017.



Citeste si