Mihai Save, omul care reinvie mobila bunicilor

Mihai Save a fondat SaveMob acum patru ani, o continuare a afacerii sale din facultate: transportul mobilei. A ajuns la o cifra de afaceri de 200.000 de euro cu ajutorul unui business de restaurare si reconditionare de mobila.

Am vorbit cu Mihai Save inainte de Sarbatori la emisiunea “Ziua Zero” despre ce inseamna un asemenea business si cat de mare succes are.

“Am inceput in facultate un business de mutare si demontare mobila si am decis sa incep si aceasta afacere, pentru ca am vazut ca in Romania nu exista asemenea servicii promovate bine.”, a spus Mihai Save.

Primele incercari in restaurare

“Prin transport mobila ofeream un serviciu unui italian care reconditiona si restaura mobila. Noi o transportam. Era un atelier micut si am vazut procedeele, am inceput sa ma documentez pentru ca era prea frumos.”, povesteste Save. A fost o raritate, pentru ca la mutari de mobila, 80% e din pal, restul e din lemn masiv, dar nu are o cota de piata asa mare.

“In primul an am avut ca obiectiv sa invat practic lucrurile. Cand te intalnesti cu lemnul, incepi sa te indragostesti de el. Lemnul vechi nu e de aruncat. Cand il cureti pana la fibra arata ca unul nou. Dar are avantaje. Crapa foarte greu pentru ca e deja foarte uscat. E greu sa gasesti un lemn nou uscat, pentru ca e foarte scump. Te costa mai mult decat sa restaurezi un obiect.”, a mai spus fondatorul SaveMob.

Citeste si:
Antreprenoare: Nu trebuie pusă egalitate între femei și bărbați
Andreea Micu, AVINCIS: Nu...

Angajeaza tineri

“Acum pot sa-mi dau seama de cat de mult dureaza un proces de reconditionare, cat va costa, ce trebuie sa facem doar dintr-o poza. Multi se duc la fabricile mari sa restaureze. Acum fabricile recomanda si catre mine, mai sunt si arhitectii care lucreaza la proiecte redirectioneza clientii catre mine.”, explica Mihai Save.

SaveMob face restaurari si reconditionari. Restaurarea e mai complexa, pentru ca trebuie facut obiectul de mobilier cu tehnici din perioada istorica de cand a fost fabricat. Reconditionarea, in schimb, se face cu lac modern si tehnici actuale.

SaveMob a ajuns in 2017 la o cifra de afaceri de peste 150.000 de euro, dar are planuri mai mari. Pentru 2018, compania vrea sa se extinda in strainatate, pe pietele din Uniunea Europeana, profitand de faptul ca au o calitate buna, dar si costuri mai mici. Un restaurator de mobila din Germania castiga 50 de euro pe ora, in timp ce in Romania costul este de 15-20 de euro pe ora.

De asemenea, cu ajutorul legii uceniciei, SaveMob vrea sa angajeze tineri, pentru ca va primi subventii de 300 de euro de persoana angajata pentru a forma oameni buni.

Citeste si:
Palet Românesc | Romstal, reinventare permanentă după 27 de ani
Palet Românesc | Romstal,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri