Raiffeisen Bank lanseaza o platforma pentru sustinerea startup-urilor, cu dobanzi preferentiale la credite

Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri "Factory by Raiffeisen Bank", o fabrica de afaceri pentru antreprenori, in care va avea loc incepand cu 20 martie un concurs de proiecte, pentru ca la finalul perioadei de evaluare, in 29 iunie, cele mai inovatoare si viabile idei de afaceri vor fi sprjinite cu credite de pana la 50.000 de euro.

Programul de finantare "Factory by Raiffeisen Bank" se va desfasura online, pe www.raiffeisenfactory.ro, in perioada 20 martie-29 iunie 2018, sub forma unui concurs de proiecte, cu mai multe etape.

Dupa depunerea proiectelor, acestea vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate si apoi vor fi evaluate de specialistii Raiffeisen Bank. Proiectele selectate pentru etapa finala vor fi invitate sa isi prezinte in detaliu planul de afaceri si se va lua decizia finala cu privire la proiectele acceptate pentru finantare prin programul Factory by Raiffesien Bank.

Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.

"Startup-urile obtin destul de greu finantari de la institutiile financiar-bancare, intrucat rata lor de succes este, in medie, de 50%. Programul este o sansa pentru antreprenorii care cred in ideile lor de afaceri si in capacitatea lor de a reusi. Facem de fapt o investitie in viitorul economiei romanesti si o facem cu toata responsabilitatea si deschiderea!", a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte de retail al Raiffeisen Bank.

Citeste si:
Raiffeisen Bank pune la bătaie 5 mil. EUR pentru a finanța...
Raiffeisen Bank pune la...

Cine se poate inscrie in concursul "Factory by Raiffeisen Bank"

Participantii la „Factory by Raiffeisen Bank” pot fi intreprinderi mici si mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, dar nu si-au infiintat inca o firma. Prin inscrierea in acest concurs, antreprenorii isi pot testa planurile de afaceri, pot fi ghidati de specialistii Raiffeisen Bank pe parcursul programului sau pana cand afacerea devine sustenabila.

Creditele solicitate de participanti pot fi de investitii sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de pana la 5 ani pentru investitii si 12 luni pentru overdraft, cu dobanda preferentiala. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare si vor putea beneficia de o perioada de gratie de pana la 6 luni.

De asemenea, platforma ofera o selectie de stiri, tutoriale video de la antreprenori de succes, dictionar de termeni specifici antreprenoriatului si raspunsuri la intrebari frecvente despre programul de finantare "Factory by Raiffeisen Bank".

Citeste si:
Raiffeisen finanțează Brainconf cu 400.000 de euro prin schema de...
Raiffeisen finanțează...
Sursa foto: Tupungato_Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri