A incepe un nou business este dificil. Nu doar ca trebuie sa muncesti mult pentru a-ti indeplini viziunea, sa iti asumi riscuri si multiple roluri in start-up, dar ai nevoie si de ceva noroc, pe parcurs. Ai nevoie de sprijinul potrivit, angajatii si partenerii potriviti, care sa te ajute sa depasesti inevitabilele momente dificile.

Un nou studiu realizat de SmallBusinessPrices.co.uk te poate ajuta sa gasesti tara ideala pentru ambitiile tale in business. Studiul ia in calcul nivelul de educatie, rata somajului si alti factori, rezultand un top 10 tari in care este indicat sa iti incepi un business.

Primele trei tari sunt:

  1. Irlanda – este considerata tara unde iti poti plati cel mai usor taxele si poti angaja usor credite. Desi nu gasesti foarte usor forta de munca, Irlanda ocupa primul loc datorita accesului foarte usor la finantare.
  2. Islanda a avut o crestere a PIB de 7,2%, cel mai mult din toate tarile din lista. Romania, desi a inregistrat si ea o crestere buna a PIB, a facut-o prin consum, si nu prin investitii sustenabile, acest lucru urmand sa se intoarca impotriva romanilor.
  3. Suedia s-a situat pe locul trei ca usurinta de incepere a unui business, si pe locul patru ca usurinta pentru comert transfrontalier.

Romania se situeaza pe locul noua in top. Vezi infograficul de mai jos pentru mai multe amanunte.

Citeste si:
Cati romani din diaspora s-au inscris pentru a vota la prezidentiale
Aproape 80.000 de romani din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
INFOGRAFIC: 3 din 4 romani regreta ca nu si-au dezvoltat pasiunile