22 Ianuarie 2019

UiPath se apropie de venituri anuale recurente de 200 de milioane de dolari: crestere de peste 5.600% in doi ani



Startup-ul romanesc UiPath, fondat in 2005 de catre Daniel Dines si Marius Tirca, care este evaluat in acest moment la 3 miliarde de dolari se apropie de venituri recurente anuale de 200 de milioane de dolari, inregistrand astfel o creste de peste 5.600%, conform businessinsider.

Lansat in 2005, startup-ul fondat in Romania a devenit platforma de Enterprisa RPA cu cea mai mare rata de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul si implementarea rapida a robotilor (angajati digitali) care executa procesele repetitive, crescand productivitatea afacerii.

Conform businessinsider, startup-ul inregistra venituri recurente anuale de 3,5 milioane de dolari in 2016, iar atingerea unei borne de 200 de milioane de dolari in urmatoarea perioada duce la o crestere de peste 5.600% in doar doi ani.

In 2018, UiPAth a atras aproximativ 400 de milioane de dolari in urma a doua runde de finantare si a fost evaluat la 3 miliarde de dolari. Daniel Dines, CEO si fondator, preciza in cadrul conferintei Hot to Web, organizata in luna noiembrie, ca se asteapta sa incheie ultimul trimestru al anului cu venituri anuale recurente de 175 de milioane de dolari, provenite de la peste 2.600 de clienti, si o echipa globala formata din aproximativ 2.000 de angajati.

UiPath a primit ultima runda de finantare in luna septembrie a anului 2018, finantare ce s-a ridicat la 225 milioane de dolari si a evaluat compania la 3 miliarde de dolari. Runda aceasta a fost condusa de investitorul existent CapitalG, alaturi de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finantare Seria A si B, a participat si la runda aceasta.

UiPath a precizat ca planuieste sa foloseasca finantarile atrase pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltarii produsului, a largi ecosistemul de parteneriate pentru a livra solutii complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA in initiativele de automatizare din cadrul companiilor de tip enterprise si a investi in oportunitati de achizitie.



Citeste si