OMV Petrom a desemnat castigatorii competitiei „RO SMART in Tara lui Andrei” editia 2019, prin care 12 proiecte de educatie, sanatate, mediu si infrastructura vor avea acces la finantari totale de 500.000 de euro, potrivit unui comunicat emis marti.

Peste 150 proiecte din toata tara au fost inscrise in perioada 02 aprilie - 27 mai, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Dintre acestea, 110 au fost declarate eligibile, 25 au intrat in finala, iar 12 dintre ele primesc finantari intre 30.000 euro si 45.000 euro si mentorat din partea angajatilor OMV Petrom.

Procesul de jurizare s-a desfasurat in perioada 5 iunie – 23 iunie: votul publicului a avut o pondere de 20% din punctajul final, iar evaluarea juriului format din 13 experti - 80%. Aceasta este cea de-a doua editie a competitiei de proiecte „RO SMART in Tara lui Andrei”. Prin editia din 2018, zece proiecte au beneficiat de o finantare cumulata de 400.000 de euro.

Proiectele castigatoare sunt:

1. Harta pentru Drum in viata - Asociatia Social Incubator, Bucuresti

Initiativa vizeaza imbunatatirea accesului pe piata muncii a tinerilor defavorizati, prin crearea unei biblioteci online care va permite accelerarea semnificativa a procesului de descoperire a carierei, combinand tehnologii digitale (web, Machine Learning, digital marketing).

2. Smart School la Ciugud - Scoala viitorului in mediul rural - Primaria Comunei Ciugud, jud. Alba

Proiectul isi propune crearea unei platforme interactive care sa permita relationarea elev, profesor, parinte, introducerea manualului electronic si inlocuirea celui clasic, inlocuirea tablei clasice cu o tabla smart interactiva, realizarea unei biblioteci virtuale si sala de lectura virtuala.

3. Educatie la Inaltime - Toader Marius si Robe Adrian in parteneriat cu Fundatia Dacica, Comunele Orastioara de Sus, Bosorod si Beriu din judetul Hunedoara

Proiectul va sustine elevii din scoli izolate din muntii Hunedoarei sa aiba parte de lectii speciale realizate in direct (istorie, geografie, biologie), cu ajutorul dronelor. Un profesor recunoscut la nivel national va preda chiar din locul care este subiectul lectiei. Lectiile la distanta sunt inregistrate, montate si distribuite online devenind adevarate vehicule de promovare a proiectului.

4. Dispozitiv experimental pentru evaluarea activitatilor de recuperare a mainii - Institutul National Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, Bucuresti

Proiectul ofera un dispozitiv personalizabil care ajuta la recuperarea mainii si care ofera o determinare precisa, cantitativa a evolutiei pacientului in activitatea de recuperare. Dispozitivul poate fi folosit la clinica, sub supraveghere medicala sau oferit pacientului pentru exercitii de recuperare la domiciliu, medicul putand vizualiza de la distanta prin internet daca si cum isi face pacientul exercitiile.

5. #mysmarthospital# - Spitalul municipal Dr. Pop Mircea din Marghita, jud. Bihor.

Solutia consta intr‐un sistem integrat de tip pagina web si o aplicatie software care optimizeaza timpul de asteptare al pacientilor spitalului municipal Dr. Pop Mircea din Marghita.

6. Green City Lab. Servicii ecosistemice pentru orase sustenabile - Asociatia Parcul Natural Vacaresti, Bucuresti

Green City Lab propune ca prin intermediul tehnologiilor de ultima generatie, sa se realizeze cartarea elementelor naturale din Parcul Natural Vacaresti: arbori, suprafete de apa si biodiversitate acvatica, pajisti. Pe baza informatiilor adunate, vor fi evaluate serviciile ecosistemice oferite de parc. Astfel, proiectul isi propune sa faciliteze accesul comunitatilor la informatii relevante despre contributia parcului la calitatea vietii.

7. CAMPUS INTELIGENT - Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Isi propune sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii comunitatii din cadrul Universitatii Proiectul POLITEHNICA din Bucuresti. Obiectivul general al proiectului este realizarea unui smart-campus bazat pe producerea energiei din surse regenerabile si utilizarea tehnologiilor ITC performante. Proiectul va realiza un sistem ecologic de alimentare cu energie a cladirii Gradinitei si Scolii UPB prin producerea in cogenerare a energiei electrice si termice cu ajutorul unor panouri solare hibride. De asemenea, se va implementa si un un sistem de stocare a energiei electrice si termice. Se propune imbunatatirea actului didactic prin implementarea unui sistem interactiv de prezentare a situatiei energetice a cladirilor monitorizate, de tip laborator in vivo al UPB, in vederea imbunatatirii accesului la educatie in domeniile surselor regenerabile si eficientei energetice a intregii comunitati din cadrul UPB.

8. Kidibot - O noua speranta - Asociatia Startevo, Bucuresti

Proiectul propune dezvoltarea platformei educationale Kidibot cu noi functionalitati, prin care copiii vor fi impulsionati sa citeasca si sa invete mai mult, prin elemente de gamification si raspunzand la quizuri. Platforma este web si mobile, bazata pe php si MySql, Java, JS, C++, HTML5.

9. Eu si viitorul meu - Asociatia Junior Achievement, Bucuresti

In cadrul proiectului 10.000 de elevi din clasele VII – X din 100 de localitati rurale si urbane, preponderent din zone defavorizate vor avea acces la module digitalizate Junior Achievement pentru dezvoltarea abilitatilor de viata, folosind activitati curriculare transversale de educatie antreprenoriala, financiara si orientare profesionala. 10 scoli din cadrul proiectului vor beneficia de tehnologie smart classroom.

10. Platforma 4B - Asociatia Let's Do It, Romania!, Bucuresti

Proiectul propune imbunatatirea platformei 4B care furnizeaza detalii despre cantitatea de deseuri ce necesita a fi colectata. Astfel, se vor trimite automat catre autoritatile responsabile prin email si fax sesizari referitoare la zona in care au fost identificate deseuri, iar acestea au 30 de zile timp sa solutioneze problema.

11. Digital Therapy for Autism - Asociatia Autism Voice, Bucuresti

Proiectul isi propune sa imbunatateasca recuperarea si integrarea copiilor cu autism si alte tulburari de dezvoltare prin digitalizarea si transpunerea in realitate virtuala (VR) a terapiei ABA (Applied Behavior Analisys) aplicate acestora. Prin aceasta tehnologie, atat specialistii in terapie ABA, cat si copiii si familiile acestora nu vor mai avea obstacole in ceea ce priveste expunerea la medii, stimuli sau situatii sociale noi.

12. Robotica@home - Asociatia Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret, Bucuresti

Scopul proiectului este dezvoltarea primului curs de Robotica in limba romana disponibil online gratuit, care se adreseaza tuturor celor pasionati sau vor sa exploreze domeniul tehnic, indiferent de varsta, locul sau contextul in care se afla. Proiectul isi propune abordarea la scara larga a educatiei STEAM prin deprinderea de notiuni practice de Robotica, adica Programare, Electronica si Mecanica prin experimentare, folosind tehnologii accesibile publicului larg, care nu necesita investitii majore din partea beneficiarilor.

„RO SMART in Tara lui Andrei”este competitia nationala de proiecte care prin tehnologie si digitalizare pot transforma comunitatile din Romania in comunitatile viitorului. In prima editie, din 2018, au fost finantate 10 proiecte cu o finantare totala de 400.000 de euro si anul acesta in editia a doua vor fi finantate 12 proiecte cu o finantare totala de 500.000 de euro.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de 58,3 milioane bep in 2018.

Sursa foto: Ovidiu Micsik | Inquam Photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri