Wello, platforma de sanatate pentru familiile cu copii supraponderali, bazata pe un program de inteligenta artificiala (AI), organizeaza prima tabara gratuita din Romania pentru copiii cu probleme de greutate, ajutandu-i sa slabeasca intr-un mod sanatos.

Wello Camp powered by Kaufland se va desfasura in localitatea Vartop, judetul Bihor, in perioada 18 august – 1 septembrie 2019 si este organizata alaturi de Kaufland, partener unic al taberei, si cu implicarea medicului specialist in diabet si nutritie Simona Tivadar.

Prin aceasta tabara, Wello isi propune sa familiarizeze copiii cu un comportament de viata sanatoasa, prin notiuni de nutritie, miscare si consiliere pentru stabilirea unui echilibru emotional, pe care sa le mentina odata reveniti acasa.

Romania are a doua cea mai mare rata de obezitate in randul copiilor

„Problemele de greutate ale copiilor au la baza factori multipli care deriva din cauze genetice, metabolice, lipsa efortului fizic si alimentatia necorespunzatoare, dar si din comunitatea in care acestia cresc. La Wello Camp powered by Kaufland ne propunem sa ii ajutam pe copii identificand si rezolvand cat mai multe dintre cauzele problemelor de greutate cu care se confrunta. Si pentru ca, de regula, copiii nu decid singuri in privinta alimentatiei si a activitatii fizice si nici nu pot fi responsabilizati fara ajutorul comunitatii, tabara, ca si platforma Wello, ii va implica in mod direct pe parinti, care vor participa si ei la anumite activitati, astfel incat sa reuseasca sa mentina stilul de viata sanatos si acasa”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

In prezent, 1 din 3 copii cu varste intre 6 si 18 ani din Europa sunt supraponderali sau obezi, iar Romania are a doua cea mai mare rata de obezitate in randul copiilor. Pana in 2025, peste 70 de milioane de copii din Europa vor avea probleme de greutate, potrivit estimarilor World Health Organisation.

Sursa foto / Facebook Wello

„Ne-am alaturat celor de la Wello Camp intr-un proiect inedit, care vine in sprijinul familiilor din Romania pentru a sedimenta principiile unui stil de viata sanatos, prin educarea cu privire la o alimentatie corecta, sustinerea miscarii si a activitatilor sportive, dar si ghidarea catre gasirea echilibrului emotional. Promovarea unui stil de viata sanatos este parte din strategia Kaufland Romania de responsabilitate sociala si ne implicam constant pentru a avea comunitati mai sanatoase si implicit, mai fericite”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Cine poate participa la Wello Camp powered by Kaufland?

La prima editie Wello Camp powered by Kaufland vor putea participa 60 de copii cu probleme de greutate, cu varste intre 7 si 15 ani, alaturi de parintii lor, care provin din familii cu situatii materiale precare. Inscrierile la Wello Camp powered by Kaufland pot fi facute pana la data de 31 iulie 2019 pe pagina web a taberei la sectiunea Inscrieri, iar copiii admisi vor fi anuntati la 1 august.

In cadrul taberei, copiii participanti vor fi sprijiniti sa faca miscare intr-un mod distractiv si sa creeze obiceiuri de baza pentru o alimentatie sanatoasa, sa isi creasca stima de sine, sa isi recastige echilibrul emotional si vor fi ajutati in demersul de integrare sociala.

Printre activitatile propriu-zise la care vor participa se numara: plimbari in natura si diferite jocuri outdoor (muddy day, waterslide, adventure day etc.), focuri de tabara, practicarea diferitelor sporturi (yoga, echitatie, hicking, fotbal, baschet, escalada, inot), programe de nutritie si de dezvoltare personala adaptate varstei.

„La Wello Camp powered by Kaufland le vom arata participantilor cat de simplu poate fi ca o familie sa traiasca sanatos, sa adopte un regim alimentar sanatos, sa faca miscare, iar in tot acest timp sa se distreze. Copiii vor beneficia de un mare avantaj: schimbarea comportamentului si a gandirii cu privire la mancare si miscare, iar parintii vor invata metode pentru a-i sprijini sa reuseasca”, spune Sveatoslav Vizitiu.

Atat parintii, cat si copiii vor putea accesa ulterior platforma Wello pentru a-si monitoriza progresul si a mentine un stil de viata sanatos pentru intreaga familie.

Platforma de sanatate Wello (platforma web si aplicatie pentru dispozitive mobile) este dezvoltata de o echipa de specialisti in tehnologia informatiei din judetul Cluj si a obtinut recunoastere internationala inainte chiar de a fi lansata oficial pe piata. Anul trecut, spre exemplu, Wello a fost primul proiect din Romania acceptat intr-un program de dezvoltare al EIT Health, una dintre cele mai mari initiative mondiale din healthcare.

Aplicatia Wello este dezvoltata de Art Dynasty, companie prezenta pe piata romaneasca a serviciilor de design specializat – User Interface si User Experience Design – din anul 2010. Valoarea totala a proiectului este de 1 milion de euro, din care 650.000 de euro sunt fonduri nerambursabile. Varianta beta a aplicatiei Wello va fi lansata in toamna acestui an.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri