8 Decembrie 2019

Program de pre-accelerare al Comisiei Europene pentru startup-urile din Romania: ce modele de business sunt acceptate



Start-up-urile care dezvolta produse sau servicii in domeniile energie curata, smart city, mobilitate, retele electrice inteligente, instrumentare nucleare vor putea participa in ianuarie 2020 la Bucuresti si in februarie la Brasov la InnoEnergy PRIMER, program de pre-accelerare al retelei InnoEnergy - initiativa a Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al InnoEnergy Romania, transmis AGERPRES, principalul obiectiv al acestui program este de a oferi suport persoanelor inovatoare pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si de a le pregati pe acestea pentru programele de accelerare si pentru programele de grant si investitii, conform Agerpres.ro.

Programul PRIMER consta in mai multe sesiuni de teorie, coaching si workshop-uri sustinute de mentori profesionisti, experti din industrie si antreprenori cu experienta. Programul se va incheia cu o zi demonstrativa, unde fiecare echipa va sustine cate o prezentare de patru minute, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Programul PRIMER ofera acces la instrumente, materiale si metodologii necesare in dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si in dezvoltarea afacerii, indrumare pentru a putea alege si adapta modelele de afaceri adecvate, indrumare si suport pentru a accesa finantari si pentru a atrage investitii, training pentru sustinerea prezentarii, raspunsuri de la experti din domeniu.

Pana la finalul programului, start-up-urile urmeaza sa dezvolte un set de documente sau capacitati necesare ulterior pentru aplicarea la programul de accelerare Highway, documente pe care potentialii investitori le vor solicita, si care includ scrisoare de intentie, strategie de piata, roadmap si peisajul competitiv.

La InnoEnergy PRIMER pot aplica start-up-uri inovatoare care dezvolta idei sau produse si servicii din domeniul energiei sau din domenii relevante pentru acesta.

Vor fi selectate maximum 30 echipe, care au o idee la un stadiu matur (de preferinta la stadiul de prototip), care se incadreaza intr-unul dintre urmatoarele domenii: smart city si mobilitate, energie regenerabila, eficienta energetica, stocarea energiei, retele electrice inteligente, instrumentare nucleara, tehnologii curate de carbune si gaze, energie din combustibili chimici, IT cu impact asupra energiei si mediului inconjurator.

Detalii despre PRIMER pot fi gasite pe site-ul programului, unde start-up-urile se pot si inscrie. Termenul de inscriere este 23 ianuarie 2020.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare in domeniul energiei, reprezinta o initiativa a Institutului European de Inovare si Tehnologie si este finantat prin programul Horizon 2020.

Prin hub-urile retelei InnoEnergy au fost atrase peste 3.000 aplicatii cu idei de business in programele retelei, au fost sustinute peste 300 de produse si servicii prin servicii si finantare, au fost facute investitii intr-un portofoliu de companii evaluate la 125 milioane de euro si au fost organizate programe de masterat si doctorat InnoEnergy pentru mai mult de 750 de specialisti.



Citeste si