Startup-ul retail tech Tokinomo (tokinomo.com) a ridicat o runda de investitii in valoare de peste 700.000 euro, la care au participat EGV (earlygame.vc) si un grup de business angels, majoritatea parte din TechAngels (techangels.ro). Runda este una dintre cele mai mari investitii sindicalizate realizate de un grup de angels din Romania (acestia participand cu 500.000 euro), a fost asistata de casa de avocatura Eversheds Sutherland (prin Alexandra Sulea si echipa ei).

Tokinomo este o platforma de customer engagement (crestere a vanzarilor la raft in magazine si hypermarketuri prin interactiunea cu cumparatorii), care consta intr-o serie de roboti plasati pe rafturile magazinelor si o platforma web care permite managementul acestora si generarea de rapoarte si analize in timp real. Rezultatele tehnologiei Tokinomo sunt spectaculoase, compania generand o medie de 200% crestere in vanzari, conform datelor obtinute de la branduri si retaileri.

“Tokinomo construieste o platforma robotica de customer engagement care colecteaza date direct de la raft si, in acelasi timp, genereaza rezultate imediate in vanzari. Beneficiile sunt atat imediate cat si pe termen lung”, a declarat Dan Calugareanu, Partener EGV. “Tehnologia livreaza rezultate, modelul de business este scalabil, echipa este dedicata si entuziasta. Avem toate motivele sa credem ca Tokinomo va acoperi in doar un an toate continentele”.

“Am fost placut surprinsi de interesul de care s-a bucurat compania noastra printre investitori”. A declarat Ionut Vlad, fondator si CEO al Tokinomo. “In cele din urma am obtinut mai multi bani din piata decat ne-am propus, insa calitatea celor dornici sa investeasca in Tokinomo ne-au facut sa spunem da din toata inima. Acum ne uitam spre viitor, dorim sa acceleram cresterea, sa intram pe cat mai multe piete si sa dezvoltam tehnologia astfel incat sa devenim infrastructura de customer engagement numarul unu pe piata globala.”

Investitia EGV in Tokinomo este in perfecta concordanta cu „Infrastructura pentru inovatie”, teza de investitii a EGV. Mai multe informatii despre aceasta aici: http://bit.ly/2yS63i6

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investitii cu capital de risc (venture capital) finantat cu prioritate prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 si cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare cofinantate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operational Competitivitate 2014-2020 (POC) sustine investitiile menite sa raspunda nevoilor si provocarilor legate de nivelul redus al competitivitatii economice, in special in ceea ce priveste (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare si inovare si (b) infrastructura subdezvoltata privind Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. POC beneficiaza de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri