Start ONG, programul de finanțare din România dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la început de drum, se relansează de la 1 martie 2020, finanțarea totală acordată în 2020 fiind de 500.000 de euro, pentru aproximativ 130 de proiecte.

Programul Start ONG, lansat în 2019 de Kaufland România în colaborare cu Asociația Act for Tomorrow, a fost conceput pentru a oferi sprijin financiar ONG-urilor mici sau recent înființate, din întreaga țară, dar și instituțiilor publice din educație (grădinițe, școli, licee) și cu rol social (cantine, centre pentru persoane vârstnice și copii). Acestea pot înscrie proiecte din domeniile educație, mediu, sănătate, social și cultură și pot obține finanțări de până la 10.000 de euro fiecare.

În 2020, programul va oferi finanțări și grupurilor de inițiativă civice, pentru a contribui la dezvoltarea acestora, iar prin proiectele derulate, acestea să aducă plus valoare în comunitățile în care activează. De asemenea, în cadrul ediției din acest an, va crește suma alocată pentru proiectele de 5.000 de euro.

Retail jobs

Proiectele propuse pentru finanțare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice, pe durata a 10 luni, iar primul apel va fi lansat în 1 martie 2020. Tot pe această platformă sunt disponibile și noile informații referitoare la regulile de aplicare, evaluare și finanțare a proiectelor. Evaluarea proiectelor înscrise va fi realizată de către Asociația Act For Tomorrow, în ordinea solicitărilor primite până la epuizarea bugetului lunar, iar proiectele neevaluate vor putea fi înscrise în competiție în următoarele apeluri lunare.

Organizațiile pot aplica pentru unul dintre cele trei praguri de finanțare:
• pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro;
• pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro;
• pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.

Citeste si:
Care va fi programul magazinelor Kaufland de sărbători
Care va fi programul...

În 2019, 164 de proiecte din 36 de județe au fost finanțate prin programul Start ONG, având 57.234 de beneficiari direcți.

Kaufland are 1.300 de magazine, 132.000 de angajați în 8 țări și o rețea de 127 de magazine în România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri