Fondurile de venture capital și investitorii, în general, vor analiza mult mai bine firmele înainte de a lua o decizie de finanțare în următorul an, criza provocată de noul coronavirus urmând să schimbe acest ecosistem în perioada următoare, a declarat Frederic Hofmann, Managing Director - ING Ventures, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de wall-street.ro.

“Cred că vom asista la o tendință de analizare mult mai detaliată (n.red. a start-up-urilor și firmelor aflate în căutarea unei finanțări) în următorul an. Câștigătorii și perdanții se vor diferenția mult mai clar. În trecut, din cauză că în piață exista o abundență de finanțări, uneori companii cu un model nu foarte viabil reușeau să reziste. Acum nu cred că va mai fi cazul”, este de părere Frederic Hofmann.

Acesta le recomandă antreprenorilor aflați în căutarea unei finanțări să apeleze la investitorii care le cunosc business-ul și cu care poate au mai lucrat și în trecut.

“Să caute investitorii care le înțeleg afacerea, progresul și traiectoria firmei. De asemenea, să caute acele fonduri de venture capital care se concentrează pe o nișă specifică și care văd această criză ca pe o oportunitate de investiție, nu ca pe o amenințare pentru portofoliul de investiții”, consideră reprezentantul ING Ventures.

Nu în ultimul rând, Hofmann spune că antreprenorii ar trebui să analizeze ei înșiși portofoliul fondurilor de investiții, pentru a identifica în cadrul acestora alte firme din domeniu sau din regiuni similare, astfel încât să existe posibilitatea creării unor sinergii în viitor.

Managing director-ul ING Ventures anticipează o încetinire majoră a numărului de investiții noi în partea a doua a anului 2020, compania urmând să se concentreze în special pe portofoliul existent de investiții.

Frederic Hofmann a participat la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank (Innovation Partner), Smart Fintech (Gold Partner), Banca Comercială Română (gold partner), Elevator Lab - powered by Raiffeisen (Gold Partner), Temenos (Gold Partner), Orange Money (Silver Partner), Banca Transilvania (Silver Partner), UniCredit Bank (Silve Partner), Modex (Silver Partner), First Bank (Silver Partner), Namirial Group (Silver Partner), Raiffeisen Bank (Silver Partner), CEC Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner), RocaX (Silver Partner), Twispay (Silver Partner), Prime Dash (Silver Partner), TBI Bank (Silver Partner), Beez (Silver Partner), Citi (Silver Partner).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri