Startup-ul clujean Stressless, care dezvoltă un dispozitiv pentru copiii cu ADHD, anunță încheierea primei runde de finanțare de tip Angel, în valoare de de 45.000 de euro. Banii au fost oferiți de un grup de investitori din asociația TechAngels, printre care Dragoș Nicolaescu (fondator Tech Startup School), Niculae Dincă și Emmett King (fondator Transylvania Angels Network).

Echipa de 5 persoane a companiei de digital health a dezvoltat TULLY, un dispozitiv wearable de monitorizare și control emoțional pentru copiii diagnosticați cu ADHD (Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție).

Finanțarea ridicată, împreună cu grantul EIT Health - RIS InnoStars de 75.000 de euro, în care Stressless colaborează cu Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cu Freshblood, va fi utilizată pentru continuarea dezvoltării și testării produsului pe scară largă și lansarea acestuia printr-o campanie de crowdfunding, spre finalul anului.

”La un startup care încă nu are un produs lansat, ci doar un prototip și niște teste funcționale, singurul lucru pe care îl poți evalua este calitatea și seriozitatea fondatorilor. Iar de calitatea lor nu îți dai seama doar urmărindu-i la o prezentare sau o cafea, ci lucrând împreună”, a declarat Dragoș Nicolăescu, Mentor și Lead Investor al acestei runde, menționând faptul că i-a descoperit în vara anului trecut, când au trimis un pitch deck pe site-ul TechAngels.

Stressless a fost fondată în 2017 și în ultimii trei ani cei patru fondatori, specializați în Psihologie, Strategie și Vânzări, Electronică, Hardware și Embedded Software Development, au trecut prin mai multe variante de produs, ajungând la a doua versiune a prototipului funcțional la începutul acestui an.

"Finanțarea acestui startup este un excelent exemplu de comunicare și suport inter-organizațional, în cadrul căreia s-au unit diverși membri ai ecosistemului românesc de start-up, inclusiv: T.A.N., TechAngels, Cluj Startups, FreshBlood, UBB și EIT Health”, a completat Emmett King, co-fondator Transilvania Angels Network.

ADHD este o condiție din ce în ce mai des întâlnită, marcată de perioade de neatenție și impulsivitate. Cea mai des întâlnită manifestare, care apare la școlari și preșcolari, este hiperactivitatea accentuată, când copilul pare că se mișcă încontinuu, chiar și în situații nepotrivite, ajungând la acțiuni necontrolate și potențial agresive. Cu cât tensiunea cognitivă este mai mare cu atât stresul resimțit de copil este mai ridicat. În cele din stresul evoluează într-o explozie emoțională, lucru ce se poate întâmplă de mai multe ori pe zi, cu efecte imediate și drastice asupra dezvoltării școlare și sociale.

Prin terapie și cu ajutorul consilierilor școlari copii învață să-și recunoască și să-și controleze aspectele extreme ale reacțiilor, însă acesta e un proces de durata, care se poate întinde pe parcursul unor ani întregi. TULLY este un dispozitiv wearable care, pe baza monitorizării unor indicatori fiziologici ajută copii în procesul de recunoaștere a emoțiilor și control al reacțiilor emoționale. Vine astfel în ajutorul copiilor și terapeuților, prin asigurarea unui input extern pentru conștientizarea stressului și agitației atunci când este nevoie, și prin imbunatatiriea vizibilității pe care terapeutul o are asupra evoluției emoționale a pacientului ei și asupra eficienței terapiei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri