Grupul de investiții SuperStartups s-a lansat din dorința de a oferi instrumentele necesare startup-urilor tech aflate în etapa incipientă de a penetra și accesa cât mai rapid piețele pe care le vizează.

Deși România dispune de un capital uman foarte bine pregătit în domeniul IT, de o infrastructură care să permită lansarea unor concepte tehnologice globale, dar și de culoarul favorabil creat de normalizarea muncii remote, din perspectivă investițională încă ne aflăm într-o etapă primitivă, tinerii antreprenori nedispunand de foarte multe pârghii care să le permită colectarea de fonduri, cu precădere atunci când proiectul lor se află la început de drum.

“Întâi investim în potențial, apoi transformăm potențialul în performanță”, a declarat CEO-ul și co-fondatorul SuperStartups, Radu Tănase.

Amintim că startup-urile nu sunt clienții favoriți ai băncilor, pentru că prezintă de cele mai multe ori un grad ridicat de risc investițional, iar acest lucru ne responsabilizează, analiza preliminară a planurilor de afaceri prezentate de potențialii parteneri fiind una dintre cele mai importante etape din activitatea noastră. De aceea auditul inițial este realizat cu deosebită atenție de mai mulți experți tehnici, un product designer, dar și de analiști financiari care să cuantifice gradul de risc și nivelul de oportunitate pentru investiție.

În afară de aspectul strict financiar, le punem viitorilor parteneri la dispoziție specialiști cu o vastă experiență în domeniul tech, dar și un complex networking pe care aceștia il pot accesa prin intermediul grupului de investitii SuperStartups, fără însă a le afecta independența de lucru sau autonomia deciziilor interne.

“Departe însă de analiza tehnică și financiară, îmi place să cred că elementul primordial ce influențează procesul decizional al echipei noastre privind o potențială investiție îl reprezintă capitalul uman și energia echipei ce dorește implicarea societății noastre. Secretul unui start-up de succes stă, de cele multe ori, în calitatea și ambiția oamenilor ce îl proiectează. Așadar, deși suntem un grup ce investește în proiecte din domeniul IT, nu subestimăm deloc importantă crucială a factorului psihologic, al chimiei dintre echipa noastră și cea a viitorilor parteneri”, a mai declarat Radu Tănase

În ceea ce privește proiecțiile pentru viitor, obiectivul SuperStartups este acela de a normaliza procesul investițional și în România și de a pune umărul la crearea unor business-uri tech globale care să impulsioneze cât mai multe echipe românești să își depășească limitele și prin succesul lor să aibă un impact la dezvoltarea socială și economică a țării noastre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri