10 Noiembrie 2011

Nunta la Peles? Britanicii vor. Reprezentantii muzeului zic NU



Reprezentantii Muzeului National Peles declara ca nu au fost si nici nu vor fi organizate nunti la castel, precizarea survenind afirmatiilor lui Gheorghe Fodoreanu, presedintele Agentiei Invitation Romania Travel, care a spus ca britanicii sunt interesati de astfel de evenimente.

"Muzeul National Peles precizeaza ca nu a organizat si nu va organiza vreodata nunti sau alte evenimente de acest gen la castelul Peles (sau castelul Pelisor) care vin in contradictie cu functia sa de baza – conservarea spatiului istoric si al patrimoniului national din incinta sa, in concordanta cu politica Ministerului Culturii si Patrimoniului National", se arata intr-un comunicat al reprezentantilor muzeului, citat de Mediafax.

Anterior, Gheorghe Fodoreanu, presedintele Agentiei Invitation Romania Travel, declarase ca turistii englezi cauta in Romania circuite culturale, rurale si sejururi in Delta, dar au inceput sa ceara si organizarea de nunti si team building-uri la castelele Peles si Bran.

"Pentru anul viitor avem deja cereri de la un mare tour operator britanic, cu care lucram de mai multi ani, pentru organizarea a sase nunti ale unor englezi si a doua evenimente ale unor companii multinationale la Castelul Peles", a spus Fodoreanu, prezent la Targul de Turism World Travel Market, care se desfasoara la Londra intre 7 si 10 noiembrie.

Pretul unei nunti, cu o suta de invitati, la Castelul Peles, cu meniu inclus, este, potrivit lui Fodoreanu, intre 14.000 euro si 18.000 euro, iar la Bran intre 8.000 euro si 10.000 euro.

##SURVEY_FORM_216##

Romania este prezenta la Targul de Turism de la Londra cu un stand de 255 metri patrati, in care sunt prezenti 31 de expozanti, printre care agentii de turism, hoteluri si organizatori de evenimente.

World Travel Market, cel mai mare targ de turism din lume destinat specialistilor, reuneste expozanti din 152 de tari.

Fosta resedinta de vara a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, Pelesul a fost organizat ca muzeu in anul 1953. A fost dechis pentru public pana in anul 1975, cand a fost inclus intr-un program de restaurare, timp de 15 ani, iar din 1990 a fost redeschis ca muzeu.

Conform Memorandumului de intelegere semnat intre reprezentantii Casei Regale a Romaniei si cei ai Ministerului Culturii, la 1 martie 2007, imobilele Peles si Pelisor au fost retrocedate Familiei Regale romane, iar patrimoniul mobil face parte din patrimoniul national si nu a facut obiectul retrocedarii. Familia Regala a inchiriat statului cele doua imobile care functioneaza ca muzee, administrate de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, pana la 19 mai 2013.



Citeste si