O nouă analiză a celor mai frecventate zone de hoții de buzunare din marile destinații turistice din Europa arată că fenomenul este departe de a fi unul de care să nu ne temem, mai ales în jurul celor mai importante atracții.

Studiul realizat de compania de asigurări de călătorie QuoteZone din Marea Britanie a evidențiat care sunt cele mai periculoase zone din marile orașe europene, în special în capitalele care beneficiază de atracții turistice.

Cercetătorii au analizat sesizările efectuate de turiști care făceau referire la prezența hoților de buzunare din primele cinci atracții turistice ale fiecărei țări europene, relatează Euronews.com.

Topul rușinii este completat de Italia, pe primul loc, urmată de Franța și Spania.

Care sunt cele mai periculoase zone din Roma

Roma(Sursa foto: Shutterstock)

Punctele fierbinți ale hoților de buzunare sunt răspândite într-o țara foarte vizitată cum este Italia.

Deși multe orașe și orașe din Italia atrag hoarde de vizitatori pe tot parcursul anului, Roma s-a dovedit a fi cea mai plină destinație turistică în ceea ce privește hoții de buzunare.

În general, QuoteZone a constatat că există 478 de raportări vizavi de hoții de buzunare pentru fiecare milion de vizitatori în principalele atracții turistice din Italia.

Emblematica Fântână Trevi a capitalei s-a clasat pe primul loc în acest clasament. Capodopera arhitecturală din secolul al XVIII-lea înregistrează în medie 1.000 de vizitatori pe oră.

Turiștii aruncă în jur de 1.000.000 de euro în apele sale în fiecare an, dar este important ca vizitatorii să acorde mai multă atenție în timp ce își aruncă banii în fântână.

Este oarecum logic să fie așa, deoarece turiștii își scot portofelele pentru a se căuta de mărunțiș, ceea ce le oferă hoților ocazia să vadă unde sunt ținute, prin urmare știu unde să „bage mâna”.

Tot în Roma, vechiul Colosseum și Panteonul s-au dovedit a fi locuri în care prosperă hoții de buzunare.

În afara Romei, cei de la QuoteZone semnalează prezența multor hoți de buzunare lângă, Domul din Milano, dar și în preajma Galeriei Degli Uffizi din Florența, zone în care turiștii au raportat numeroase cazuri de furt.

Parisul, capitala hoților de buzunare din Franța

Paris(Sursa foto: Pixabay)

Franța este o destinație extrem de populară pentru turiștii din întreaga lume, Parisul fiind în mod constant unul dintre cele mai vizitate orașe din lume.

Din păcate, cercetarea a constatat că Parisul are al doilea cel mai mare număr de mențiuni de hoți de buzunare din toată Europa, cu un raport de 251 furturi la un milion de vizitatori.

Toate cele cinci atracții de top monitorizate de cercetare se află în Paris, iar faimosul Turn Eiffel este un punct de atracție și pentru hoți.

Turiștii stau gură cască în jurul Turnului, dar și la cozi așteptând să urce în el. O ocazie perfectă pentru hoți să profite de neatenția turiștilor entuziasmați să urce în celebra construcție.

Alte locuri din capitala franceză în care se cere ca turiștii să fie vigilenți sunt Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame de Paris, Muzeul d’Orsay și Muzeul Luvru.

În 2024 turiști trebuie să fie și mai atenți, deoarece capitala franceză găzduiește Jocurile Olimpice de Vară, așa că va fi și mai aglomerat, prin urmare, hoții încerca în mod sigură să dea lovitura cu această ocazie, profitând de învălmășeală.

Spania și Germania sunt la fel de rele pentru cei care se tem de hoții de buzunare

Deși sunt două destinații destul de diferite, s-a constatat că atât Spania, cât și Germania sunt raportate, în medie, 111 cazuri de furt la fiecare milion de vizitatori.

Barcelona

(Sursa foto: Shutterstock)

Barcelona este renumită pentru hoți de buzunare, așa că nu este de mirare că Las Ramblas se află în fruntea listei.

Este una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din Europa, așa că Las Ramblas este renumită pentru frecvența furturilor.

Trebuie menționat încă o dată că, este logic ca hoții să fie interesați cu precădere de locurile în care turiștii se îngrămădesc cel mai mult.

Tot în Barcelona, Basilica de la Sagrada Familia este un alt loc în care trebuie să fiți atenți.

În Spania, Plaza Mayor și Muzeul Național Prado din Madrid sunt zone fierbinți, iar cei de la QuoteZone le cere turiștilor să fie atenți și când vizitează palatul Alhambra din Granada.

În Germania, cel mai plin loc de hoți de buzunare este Poarta Brandenburg din Berlin. Monumentul din secolul al XVIII-lea este cunoscut drept unul dintre cele mai emblematice monumente ale orașului, dar împrejurimile sale reprezintă un areal ideal pentru hoții de buzunare.

(Sursa foto: Unsplash)

Clădirea Reichstag din Berlin, Galeria East Side și Memorialul Holocaustului sunt toate potențial periculoase, mai ales în perioadele cele mai aglomerate.

În afara capitalei germane, Marienplatz din München este locul în care veți dori să vă asigurați că țineți un ochi pe bunurile dumneavoastră.

Amsterdam, locul de joacă preferat al hoților de buzunare din Țările de Jos

Celebrul Cartier Roșu din Amsterdam este una dintre cele mai populare destinații turistice batave, dar și locul în care se înregistrează cele mai multe victime ale hoților de buzunare care activează în Țările de Jos.

Cartierul Rosu, Amsterdam

(Sursa foto: Shutterstock)

Sunt cam 100 de sesizări de furt la fiecare milion de vizitatori în zona Cartierului Roșu, dar sunt și alte atracții populare în care trebuie să fii vigilent în capitala Țărilor de Jos.

Casa Anne Frank, Vondelpark, Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh sunt toate extrem de populare, iar hoții îi urmează pe turiștii cu bani oriunde ar merge.

Cum te poți proteja mai bine de hoții de buzunare

Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone, spune că, deși este regretabil că atât de multe atracții din Europa reprezintă un risc, există pași pe care îi puteți lua pentru a reduce stresul că veți deveni victima hoților de buzunare.

Potrivit acestuia, este esențial să rămâneți mereu vigilenți, să lăsați obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif din hotel și să călătoriți întotdeauna cu o geantă sigură, cu fermoare, chiar o borsetă pe care puteți sta tot timpul cu mâna.

„Încercați să nu lăsați niciodată obiectele personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie solicită călătorilor să aibă grijă la bunurile lor, în caz contrat putând respinge cererile de asigurare pentru furt dacă articolele au fost lăsate nesupravegheate”, explicat Wilson.

Pentru cei care au asigurare de călătorie care să includă și acoperirea pierderilor cauzate de hoți, specialistul le recomandă turiștilor să obține un raport de la poliție dacă au fost furați din buzunare, deoarece acest document le este necesar pentru aprobarea cererii de despăgubire.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri