Bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru anul 2012 este unul precaut si merge in principal pentru acoperirea arieratelor de 1,09 miliarde de lei facute in ultimii ani, a declarat joi secretarul de stat in MDRT Eugen Curteanu.
"Fata de bugetul rectificat pe 2011, pentru anul viitor avem 3,45 miliarde de lei, adica o scadere de 11,22%. Bugetul este precaut, pentru ca nu putem sa ne scoatem din contextul general european, care duce o criza financiara, una identitara si o criza de competitivitate. Banii acopera arieratele in principal, dar vor fi directionati si catre programele incepute de minister inainte de criza, precum si pentru investitii noi", a spus Curteanu, la conferinta "Romania Construct Forum", organizata de Mediafax.

Din totalul arieratelor de 1,09 miliarde de lei, 450 de milioane de lei provin din programele de drumuri, 414 milioane de lei din programele de canalizare si 151 de milioane de lei din programul de alimentare cu apa.

"Comparatiile bugetului MDRT cu cele pentru invatamant si sanatate nu-si au rostul. Sigur avem nevoie si de investitiile in invatamant si spitale, dar fara drumuri, apa si canalizare nici aceste sectoare nu pot functiona", a afirmat secretarul de stat.

El a spus ca o problema a ministerului din acest an a fost incercarea de a multumi toate companiile cu care are contracte incheiate, prin acoperirea arieratelor.

"Au existat nemultumiri si din partea celor care au lucrari demarate, dar si din partea celor care au nevoie de investitii noi. Am incercat sa multumim pe toata lumea prin acoperirea arieratelor, mai ales ca acestea nu au fost create in ultimii doi ani, ci vin din perioada de dinaintea crizei", a adaugat Curteanu.

Totodata, el a afirmat ca in acest an ministerul a incercat sa atraga investitori privati intrucat cu ajutorul acestora "se poate vorbi de o crestere in adevaratul sens al cuvantului".

Proiectul de buget pe anul 2012 pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are o valoare de 3,45 miliarde de lei, din care 88,47% este alocarea de la bugetul de stat, 7,42% sunt fonduri externe nerambursabile si 4,11% venituri proprii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri