Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a cerut joi hotelierilor, iar o parte dintre ei au acceptat deja, sa reduca tarifele la jumatate si sa acorde masa gratuita turistilor blocati in hoteluri din cauza vremii nefavorabile, a declarat agentiei Mediafax Mohammad Murad, presedintele federatiei.
"Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a facut apel catre toti hotelierii din Romania sa reduca tarifele cu 50% pentru turistii blocati in diverse orase sau statiuni din cauza vremii nefavorabile si sa le acorde acestora masa si ceai gratuite", a spus Murad.

El a adaugat ca o parte dintre hotelieri, din orase precum Bucuresti, Timisoara sau Cluj, au acceptat deja solicitarea federatiei. Potrivit lui Murad, peste 10.000 de turisti sunt blocati in diverse orase si statiuni din intreaga tara din cauza vremii.

"Sunt turisti ramasi in hotelurile din Bucuresti, de exemplu, si ale caror zboruri spre diverse destinatii s-au anulat, sunt unii care s-au cazat in Capitala si veneau dinspre Cluj, in drum spre Constanta, sau sunt oameni care au ramas in statiuni si n-au mai putut pleca, pentru ca o parte din drumuri au fost inchise Din acest motiv, acum gradul de ocupare al hotelurilor este mult mai mare ca de obicei, dar nu vrem sa profitam de acest lucru", a mai spus presedintele FPTR.

Centrul Infotrafic a informat joi ca din cauza ninsorii si a viscolului circulatia rutiera este intrerupta pe 37 de drumuri nationale si 80 de drumuri judetene, cele mai importante rute blocate fiind A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Lehliu.

Sursa imagine:
sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri