Toate zborurile companiei au fost suspendate incepand cu ora 6 AM. Malev intrase la inceputul saptamanii in faliment, avand datorii de 270 de milioane dolari.

“Desi au fost sperante cateva zile ca Malev isi va relua functionarea normala, cererea furnizorilor de a primi plata in avans pentru serviciile oferite a accelerat situatia dificila a companiei aeriene. In acest context, consiliului de administratie a hotarat sa ordone incetarea functionarii companiei aeriene nationala maghiara", a declarat Rola Limburger, CEO Malev.

Guvernul ungar nu a reusit sa privatizeze compania cu 2.600 de angajati pana in 2010, dupa care a renuntat.

Din Romania, Malev zbura de pe 4 aeroporturi: Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca si Targu Mures, spre Amsterdam, Copenhaga, Hamburg, Roma, Stockholm, Bruxelles, Budapesta, Londra, Paris, Frankfurt.

Citeste si:

Compania Malev avea sediul in Budapesta, hub-ul fiind pe Aeroportul International Ferihegy. Malev a fost membra a aliantiei Oneworld.

Operatorul aerian avea o flota de 22 de avioane. Cel mai vechi avion avand 10 ani.

Malev zbura spre 50 de destinatii, in 34 tari din lume. Majoritatea zborurilor au fost in Europa, insa compania a zburat si spre Asia si Orientul Mijlociu.

Malev a luat nastere in 1956, cand Ungaria a cumparat actiunile Rusiei la compania aeriana Maszovlet, infiintata in 1946.