10 Februarie 2012

Arcul de Triumf va fi renovat cu 7 mil. euro



Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a aprobat proiectul de consolidare, restaurare si conservare a Arcului de Triumf, valoarea investitiei ridicandu-se aproape sapte milioane de euro.

In cadrul proiectului de restaurare, se vor efectua lucrari de renovare necesare pentru integrarea permanenta a monumentului istoric in circuitul turistic, care constau in amenajarea in interiorul Arcului de Triumf a mai multor spatii expozitionale pentru lucrari de arta si a unor cai de acces pentru pietoni.

„Proiectul urmareste atragerea unui numar de aproximativ 25.000 de turisti/vizitatori in primul an dupa deschiderea permanenta, si, prin implementarea lui, se vor crea 12 locuri de munca permanente”, se arata in comunicatul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 de luni, este de 30,5 milioane de lei (aproape 7 milioane de euro), din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22,5 milioane de lei (circa 5 milioane de lei).

Sursa foto: Asociatia Monumentelor si patrimoniului artistic



Citeste si