20 Februarie 2012
Vacanta in Guadelupa: Paradisul exotic ar putea sa faca pe oricine sa lase totul in urma
Gregor Aufhauser, director general al complexului de lux The Grand, care include operatiunile hotelului JW Marriott din Bucuresti, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta, insula Guadelupa din Antilele Franceze.
Care este destinatia dumneavoastra preferata?
Este o insula din Caraibe cu aproximativ 400.000 de locuitori, care face parte din Antilele Franceze. Asadar, face parte si din Uniunea Europeana, iar moneda locala este euro.
Trei motive pentru care merita sa vizitam aceasta insula
Partea de est a insulei, numita Grande-Terre este mult mai turistica. Exista multe plantatii de trestie de zahar si distilerii care produc originalul rom al Insulelelor Caraibe. Plaje frumoase veti gasi pe toata insula. In plus, in timpul sezonului de iarna, cand temperatura este totusi in jurul valorii de 25 de grade Celsius, este carnaval in Guadelupa. Atunci, multi oameni merg la parade dansand in costume colorate pe strazile din orase.
Care este cea mai buna perioada in care putem vizita Guadelupa?
Turistii ar trebui sa fie pregatiti sa se bucure de un paradis tropical pe aceasta insula superba, dar ar trebui sa fie constienti ca se pot produce oricand schimbari neasteptate de vreme.
Top 3 must see sau must do
Cel mai important este sa traiesti sentimentul Caraibelor: sa stai pe plaja, sa te bucuri de bucataria caraibeana si de romul lor original. Dar mai sunt si alte lucruri de facut: scufundari la mica si mare adancime, o vizita in parcul tropical, unde poti vedea animale specifice tropicelor. Este posibil si sa vizitati plantatii de mirodenii sau de cacao. In Guadelupa, spre exemplu, se cultiva vanilie, cafea, cacao si banane. Cu toate acestea, agricultura locala se concentreaza pe trestia de zahar.
Care este cel mai bun restaurant/local/bar din Guadelupa?
Care este felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult?
"Bucataria unui popor este singura marturie exacta despre civilizatia lui" este o zicala care este adevarata mai ales aici. Guadelupa are in bucataria sa istoria colonialismului, amestecul de popoare si de culturi diferite. Condimente din India, arome din Africa, rafinamentul francez, toate au creat o bucatarie originala si plina de culoare, bazata pe feluri de mancare consistente, constand de obicei din carne sau peste insotite de legume si orez.
Recomand cu caldura bucataria „creola“ cu influente franceze! Cu siguranta va ofera o mare varietate de fructe de mare. Pestela sta la baza bucatariei locale, astfel incat sa puteti gusta felii excelente de ton, caracatita, fructe de mare, creveti, homari si crabi.
La desert, recomand inghetata de nuca de cocos, facuta din nuci proaspete.
Sursa foto: flickr.com
Care este cea mai placuta amintire din Guadelupa?
Insa privelistea vazuta din apropiere de Anse des Salines a fost pur si simplu uimitoare si este cea mai pretioasa amintire a mea. De asemenea, carnavalul de prin orase a fost extrem de interesant si foarte colorat.
V-ati muta acolo?
Paradisul exotic ar putea sa fascineze, sa faca pe oricine sa lase totul in urma si sa stea aici o viata. Nu m-as muta acolo, pentru ca nu sunt pregatit sa ma las prada acestei dolce vita.
Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?
Dar as vrea sa va dau un sfat. Nu va suparati daca asteptati, de exemplu, 2 ore pana la servirea mesei, oamenii sunt, in general, foarte relaxati. Intre timp, va puteti bucura de frumoasa panorama a Caraibelor pe muzica guadelupeza zouk.
Puteti sa faceti cateva recomandari de suveniruri?
Distileriile locale de rom ofera tururi, care merita cu siguranta deranjul, de vreme ce productia de rom este o parte destul de importanta a economiei locale. Iar degustarea romurilor locale merita sigur efortul.
Cea mai importanta recomandare pentru Guadelopa, pe care nu o gasim intr-un ghid turistic
Incercati si s-ar putea sa va treziti in fata unei cascade spectaculoase in inima padurii tropicale – o experienta de neuitat! Dar prima mea recomandare este sa va faceti timp si sa luati cu voi un vorbitor nativ de franceza.
Sursa foto: flickr.com