Operatorul aerian de linie Lufthansa a transportat anul trecut circa 680.000 pasageri pe rute intre Romania si hub-urile sale din Germania, Frankfurt, Munchen si Dusseldorf, in crestere cu peste 20% fata de anul anterior.
Numarul pasagerilor transportati de Lufthansa Group, inclusiv Austrian Airlines si Swiss, a depasit 1,1 milioane, in urcare cu 15% comparativ cu 2010.

“O crestere a numarului de pasageri pe piata din Romania de peste 20 de procente inseamna ca am absorbit capacitatea suplimentata in 2011, ceea ce a dus la un grad de incarcare mai mare si profitabilitate mai buna. Datorita cresterii evidente peste nivelul de evolutie al pietei, am reusit sa obtinem cota de piata mai mare si sa ne intarim in mod sustenabil pozitia in Romania”, a spus Ofer Kisch, general manager Europa Centrala si de Est, Lufthansa Group.

Zboruri noi din Romania


Grupul va introduce in vara 32 de rute noi saptamanale din Bucuresti si Iasi, ajungand la un total de 178 zboruri, din cinci orase.

Incepand cu luna iunie, Lufthansa va oferi patru zboruri saptamanale directe de la Bucuresti la noul aeroport din Berlin (BER). Lufthansa isi va creste semnificativ prezenta in capitala germana printr-o capacitate cu 40% si prin investirea a peste 60 milioane de euro in cele 35 de aeronave care vor fi livrate pana atunci.

Din 25 martie Lufthansa isi va dubla serviciile de la Sibiu la Munchen la doua zboruri pe zi.

“Tot din 25 martie, Swiss va avea doua zboruri zilnice de la Bucuresti la Zurich. Noile intervale de operare, inclusiv cel existent, imbunatatesc accesul la reteaua globala de peste 70 de destinatii pe care o detine Swiss. Astfel, destinatii precum New York, Paris sau Londra vor putea fi accesate mai rapid din Bucuresti”, a precizat Patrick Artiel, general manger Romania & Moldova al Lufthansa si Swiss.

Romanii cumpara online circa 20% din biletele de avion, iar aproximativ 50% dintrea clienti fac check-in online.

Potrivit lui Artiel, “se observa o crestere a numarului de pasageri pe curse lungi. Pentru acestia Lufthansa a dezvoltat conceptul FlyNet, un sistem de internet wireless, intrucat o parte din pasageri vor sa lucreze in timpul zborului, in timp ce unii prefera sa doarma”.

Pentru intalniri de afaceri cele mai multe zboruri au loc catre Bruxelles si Viena.

In anul fiscal 2011, liniile aeriene Lufthansa Group au transportat peste 106 milioane pasageri, in crestere cu 7,5% comparativ cu anul anterior.

Operand prin hub-urile din Frankfurt, Munchen, Viena, Bruxelles si Zurich - Lufthansa, Austrian Airlines, British Midland (bmi), Brussels Airlines si Swiss deservesc impreuna 258 de destinatii din 106 tari de pe patru continente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri