"Potrivit datelor oficiale, anul trecut au ajuns in vacante in Spania peste 112.000 de turisti romani, in crestere cu 6,2%. Dar cifra adevarata, neoficiala, este dubla, daca ii luam in calcul pe toti romanii care vin in Spania si se cazeaza la rude", a spus Mañas.

El a adaugat ca cei mai multi turisti ajung in zona Valencia, unde este cea mai importanta comunitate de romani, in insulele spaniole si in provincia Andaluzia.

Dintre cei 112.000 de turisti ajunsi oficial in Spania, circa 10.000 au venit prin programul "seniori", prin care un pachet turistic de o saptamana, la un hotel de patru stele, incluzand si zborul cu avionul, costa 411 euro. Programul este valabil pentru persoanele de peste 55 de ani, fiecare avand posibilitatea sa aiba un insotitor care beneficiaza de aceleasi facilitati, indiferent de varsta.

Citeste si:

Potrivit statisticilor, Spania a fost vizitata anul trecut de 56,7 milioane de turisti, in crestere cu 7,6%.

Doar in ianuarie au ajuns in Spania 2,7 milioane de turisti straini (dublu fata de cei 1,3 milioane de straini care vin anual in Romania), cu 4,6% mai mult decat in luna precedenta a anului trecut.