"Hotelierii nu stiu sa-i faca pe turistii germani sa cheltuiasca banii in Romania. Un turist german vine cu cel putin 500 de euro la el, bani de buzunar, dar suma medie de bani disponibila pentru a fi cheltuita in vacanta este de 2-3.000 de euro", a declarat pentru Mediafax Messerschmidt, care a emigrat din Romania in anii '80 si a fondat agentia de turism Messerschmidt Reisen.

Messerschmidt spune ca germanii se intorc cu banii din vacanta pe care o petrec in Romania si ca, in medie, cheltuiesc 3-400 de euro, aproape toti pe mancare si bautura.

"Nu exista hoteluri in Romania care sa aiba animatie, iar barurile nu fac programe speciale, interactive. In Spania, de exemplu, hotelurile au animatori care fac turistul sa ramana in bar si sa consume. Acolo se organizeaza in fiecare seara ceva in restaurant - se joaca bingo, se organizeaza seri de dans si tot felul de alte programe. In Romania nu exista nici macar suveniruri cu specific national, si nu sunt nici programe de agrement. Nu exista barci sau vaporase pentru croaziere pe mare, intre statiuni, cum au bulgarii, ci doar jetski- uri, periculoase pentru multi dintre turistii strainii, care nu mai sunt tineri", a spus el, prezent la targul de turism de la Berlin.

Agentia Messerschmidt Reisen aduce anual circa 1.200 de germani pe litoralul romanesc.

Omul de afaceri a adaugat ca imaginea turismului romanesc este proasta in Germania din cauza hotilor, cersetorilor si a prostituatelor din Romania.

Citeste si:

Cu toate acestea, Germania este primul furnizor de turisti straini pentru Romania.

Anul trecut, aproape 207.000 de turisti germani au vizitat Romania, in crestere cu 12,1%.

Romania participa in perioada 7-11 martie la ITB Berlin, cel mai mare targ de turism din lume atat ca suprafata, cat si ca numar de vizitatori. La standul Romaniei sunt prezenti 45 de expozanti.