Imprumutul a fost acordat Municipiului Craiova pe o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de trei ani.

Suma va fi utilizata pentru cofinantarea proiectului "Craiova Water Park - Complex de Agrement Acvatic in Parcul Tineretului din Municipiul Craiova, care a fost inclus in Programul Operational Regional 2007-2013, pe Axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul de interventie 5.2 - Crearea, dezvoltarea modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, prin care se acopera 50% din valoarea eligibila a proiectului.

Potrivit directorului Regional (SEE) in cadrul Hypo Niedroesterreich Gruppe Bank AG, Matei Creiveanu, in decizia de imprumut au fost luate in calcul buna situatie financiara a Municipiului Craiova, baza de venituri stabila si veniturile proprii care au inregistrat in ultimii trei ani cresteri notabile in ciuda contractiei economice consemnate la nivel national.

La finele anului 2010, Hypo Noe a incheiat un contract de imprumut in valoare de 11,7 milioane euro cu muinicipiul Craiova pentru cofinantarea investitiei de interes public "Centrul Multifunctional Craiova - Pavilion Central", proiect de asemenea finantat prin Programul Operational Regional.

Citeste si:

Infiintata in anul 1888, Hypo Niederösterreich Gruppe Bank AG este detinuta in proportie de 100% de catre Landul Niederoesterreich din Austria.

Hypo Noe Gruppe, din care mai fac parte Hypo Noe Leasing si Hypo Noe Real Consult, este specializat in finantarea sectorului public la nivel central si local. Totodata, banca este implicata in finantarea unui numar mare de proiecte de infrastructura, precum si in domeniul energiei, atat in Austria si Germania, cat si in Centrul si Estul Europei, in special in Cehia, Polonia, Romania si Bulgaria.

Sursa foto: Primaria Craiova