"Nu vom putea sa atragem numerosii turisti straini care cauta bilete all inclusive daca nu punem la punct oferte asemanatoare cu cele din Turcia, Grecia sau chiar Bulgaria. Declaratiile referitoare la obezitatea sau alcoolismul nascut din all inclusive sunt cel putin neavenite. Ar trebui sa intrebam reprezentantii operatorilor TUI, Thomas Cook - Neckermann sau ITS daca milioanele lor de clienti pentru all inclusive sunt obezi si alcoolici ca sa vedem daca aceasta declaratie este serioasa sau daca dovedeste doar necunoasterea pietei turistice mondiale", se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

Sursa citata sustine ca "presupusi reprezentanti ai turismului romanesc" tin lucrurile pe loc si practica turismul ca in urma cu 50 de ani, ceea ce face ca atat turisti straini cat si romani sa prefere destinatii straine, cu servicii all inclusive, scrie Mediafax.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, a declarat miercuri ca sistemul all inclusive in hoteluri duce la obezitate, consum mare de alcool si risipa.

Citeste si:

Si presedintele ANAT, Corina Martin, spune ca sistemul all inclusive nu este o solutie pentru litoralul romanesc, pentru ca turistii vor sa manance de fiecare data la restaurante diferite.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat joi ca sistemul all inclusive nu duce la obezitate, dar ca el nu il prefera, pentru ca vrea diversitate.