Guvernul a aprobat constructia unui patinoar artificial la complexul sportiv national Poiana Brasov, o investitie de 34,4 milioane lei, acoperita de la bugetul de stat si alte surse de finantare, conform Mediafax.

Avizul pentru aceasta investitie, derulata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost acordat in ultima sedinta de guvern.

Durata de realizare a constructiei este estimata la 12 luni, iar valoarea investitiei va putea fi actualizata "potrivit evolutiei ulterioare a preturilor", conform hotararii de guvern.

Patinoarul artificial, in suprafata construita desfasurata pe 5.300 metri patrati, este gandit ca o sala polivalenta in care sa se poata desfasura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.

La terminarea lucrarilor, imobilul si terenul aferent vor fi predate pe baza de protocol Consiliului Local al Municipiului Brasov.

Ungureanu: Banii pentru contructia de piscine vor fi reorientati

Guvernul considera ca, prin punerea in functiune a acestui patinoar artificial, se va asigura organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar si ca se va pune accentul pe "dezvoltarea armonioasa a tinerilor prin practicarea sportului".

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat recent ca fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate catre alte programe, adaugand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, deoarece Romania nu este "o tara de inotatori".

El anunta atunci ca vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administreaza "portiuni mari" din banul public, precum Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Transporturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Sergiana relanseaza restaurantul Stana Turistica din Poiana Brasov