2 Aprilie 2012

Vacanta in Cape Town, unde muntele se "varsa" in ocean si apusurile sunt incredibile



Gabriela Lungu, managing partner al The Practice, una dintre cele mai mari agentii de relatii publice de pe piata locala, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta, orasul Cape Town din Africa de Sud.

Destinatia preferata

Calatoresc destul de mult si am foarte multe destinatii preferate – daca ma gandesc la un city-break, atunci New York-ul e orasul, daca vreau o pauza de relaxare si rasfat, atunci cu siguranta vorbesc de Bali, iar daca imi doresc o vacanta mai activa, in Patagonia a fost una dintre cele mai frumoas.

Cea mai recenta vacanta a fost in Africa de Sud si am avut parte de o experienta extraordinara in Cape Town – considerata de catre TripAdvisor destinatia de calatorie numarul 1 in lume pentru acest an.
Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acoloImagini de carte postala cu munte care se varsa in ocean si apusuri de soare incredibile, un wine country fabulous la doar 30 de minute de condus, diversitate culturala.


Cea mai buna perioada in care putem vizita orasul Cape Town

Cand e iarna si viscol la noi, in Cape Town e vara si cald si bine, asa ca mergeti oricand de la jumatatea lui noiembrie pana la jumatatea lui martie. Daca alegeti insa octombrie, cand in Africa de Sud e primavara, prindeti sezonul balenelor si le puteti vedea in plimbarea voastra pe faleza.
Top 3 must see sau must doCamps Bay – cea mai up-market zona din Cape Town, un golf cu o plaja superba si atmosfera de vacanta.

Victoria Waterfront – portul, care desi e cat se poate de functional, este plin de farmec si, cu multele restaurante si magazine, a devenit cel mai important punct de atractie din toata Africa de Sud.

Table mountain – n-aveti cum sa-l ratati, este fundalul oricarei fotografii pe care o veti face in Cape Town. Merita sa-l urcati la picior, daca sunteti pasionati de activitati outdoor, sau chiar si cu masina pentru a vedea orasul de sus.

Cel mai bun restaurant din Cape Town

Cel mai bun restaurant al momentului din Africa de Sud este The Greenhouse, situate in zona Constantia din Cape Town. A fost premiat de cel mai important ghid specializat ca “restaurant of the year”. Noi am reusit cu greu si cu interventii sa facem rost de o masa, asa ca faceti-va o rezervare inca de cand va cumparati biletul de avion. Merita pentru experienta culinara speciala! Comandati-va “chef’s tasting menu” – 7 feluri de mancare creative si delicioase, desavasite de 7 vinuri pereche.
Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai multCape Town e oras la ocean, asa ca pestele si fructele de mare sunt specialitatile locului. Vinul din podgoriile de langa oras este de neratat. Iar daca vreti sa incercati ceva bun si cu nume amuzant pentru noi, romanii, incercati chakalaka – un fel de sos/tocana de legume merge foarte bine cu crochete de peste!

Sursa foto: cellars-hohenort.com



Cea mai placuta amintire din Cape Town

Plimbarea pe plaja in Camps Bay, la apus.
V-ati muta acolo?Sincer? Maine, macar pentru un an, doi. Pentru stilul de viata relaxat, pentru temperaturile perfecte (minime de 8-10 grade iarna si maxime de 23-28 grade vara), pentru casele cu view la munte, sau la ocean, sau la port, sau la toate 3, sau pentru promenada superba care se-ntinde pe kilometri intregi pe malul oceanului si pe care oamenii alearga sau se plimba. Pentru ca gasesti aici toate bucatariile lumii si haute cuisine de talie internationala, pentru ca doar la 30 de minute de mers cu masina ajungi la minunate case de vinuri si mici orasele de poveste. Pentru ca toata lumea vorbeste engleza.
Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Relaxati si foarte prietenosi cu turistii, dornici sa ajute, sa explice.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Recomandari de suveniruri

O sticla de pinotage - un vin rosu minunat specific Africii de Sud, obtinut prin incrucisarea speciilor Pinot Noir si Hermitage (sau Cinsaut, cum este cunoscut in Franta).
Cea mai importanta recomandare pentru locul respectiv pe care nu o gasim intr-un ghid turistic Noi am dat de ea din intamplare: Church Street – o straduta din centrul orasului, mica de tot, dar plina de viata, cu magazinase de antichitati, boutique-uri cu haine vintage si galerii de arta. Opriti-va aici la Cafe Mozart pentru un gourmet sandwich si pentru a vedea perindandu-se cativa foarte buni street performers.

Sursa foto: freedigitalphotos.net



Citeste si