Hellvig propune Legea voucherelor pentru pensionarii si persoanele cu dizabilitati

Ministrul desemat pentru Dezvoltare Regionala si Turism, Eduard Hellvig, a afirmat la audierile din comisiile parlamentare ca intentioneaza sa dezvolte, in colaborarea cu Ministerul Muncii, un program prin care pensionarii si persoanele cu dizabilitati sa beneficieze de vouchere pentru statiuni.

"Sunt interesat de a crea o competitie intre ceea ce inseamna serviciile in statiunile turistice prin alocarea de vouchere pentru pensionari si persoanele cu dizabilitati", a spus Hellvig, citat de Mediafax.

El a afirmat ca proiectul, care va fi derulat in colaborare cu Ministerul Muncii, va fi promovat printr-o asa-numita "Lege a voucherelor".
Ministrul desemnat a mai spus ca "prima prioritate" a mandatului sau la capitolul turism va fi legata de infrastructura turistica, respectiv reabilitarea drumurilor de acces catre statiuni si a infrastructurii de utilitati a acestora.

Hellvig vrea sa sprijine si ceea ce numeste el "turismul de nisa": ecoturismul, turismul balnear si cel cultural.

Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a fost avizat de comisiile reunite ale Parlamentului, cu 37 de voturi "pentru", patru "impotriva" si o abtinere.

Hellvig a fost deputat in legislatura trecuta din partea PC.

In varsta de 37 de ani, el este secretar general al PNL din 2011, iar in 2009 a fost coordonatorul campaniei PNL pentru alegerile prezidentiale.

MDRT va construi locuinte pentru persoanele evacuate din cladiri retrocedate

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va avea doua prioritati la constructia unitatilor locative, respectiv construirea locuintelor pentru tineri si pentru persoanele evacuate din cladirile retrocedate fostilor proprietari, a declarat ministrul de resort desemnat, Eduard Hellvig.

"Prin procesul de retrocedare, foarte multe cladiri ale autoritatilor locale au fost retrocedate. Este o prioritate si din acest punct de vedere", a spus Hellvig la audierile din comisiile parlamentare reunite.

Ministrul desemnat si-a propus sa reglementeze relatia dintre asociatiile de locatari si autoritatile locale.

El vrea sa promoveze si o lege care sa stabilieasca normele metodologice privind calitatea constructiilor.

Hellvig a fost avizat de comisiile reunite ale Parlamentului, pentru functia de ministru, cu 37 de voturi "pentru", patru "impotriva" si o abtinere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri