Miile de spanioli care au venit in Romania, in urma cu doua saptamani, sa asiste la finala Europa League, care s-a desfasurat la Bucuresti, nu si-au aratat interesul fata de autobuzele turistice, inaugurate in timpul ministeriatului Elenei Udrea. Vezi cati turisti au plimbat autobuzele turistice in saptamana cu meciul.
Finala UEFA Europa League dintre Athletic Bilbao si Atletico Madrid, care a avut loc in data de 9 mai, pe Arena Nationala din Bucuresti, a reunit zeci de mii de suporteri, durata medie a sejurului acestora fiind a fost de 2,5 nopti, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Astfel, desi au ramas mai multe zile in Bucuresti, ei nu s-au inghesuit sa se plimbe cu autobuzele turistice cu care puteau face un tur al orasului, iar asta reiese din cifrele inregistrate de RATB.

In intervalul 7-13 mai, s-au inregistrat incasari de 43.630 lei si un numar de 1.783 de calatori, reprezentand o crestere usoara fata de o perioada fara evenimente speciale. In ziua desfasurarii finalei Europa League, RATB a asigurat transportul suporterilor de la aeroport la fan-zone si stadion cu linii speciale”, potrivit informatiilor furnizate de RATB.

Cu toate acestea, daca ne uitam la cifre, se poate observa o scadere fata de cele inregistrate in vara anului trecut de exemplu, cand RATB incasa in prima luna de functionare a autobuzelor peste 240.000 lei si transporta mai mult de 10.000 de turisti, ceea ce ar insemna o medie de 60.000 lei pe saptamana si 2.500 de turisti transportati.

Cifrele cheie obtinute de RATB in 2011 din activitatea autobuzelor turistice

RATB a incasat in 2011, in perioada 28 iulie – 27 noiembrie, perioada in care autobuzele au functionat, aproximativ 650.000 lei. Anul trecut, numarul de calatori a fost de 27.202 persoane.

„In perioada rece, linia si-a mentinut traseul de baza, insa nu a fost deservita de autobuze supraetajate, ci de autobuze Mercedes, care sunt vehiculele noastre de linie. Anul acesta, circulatia a fost reluata in regim de linie turistica in data de 5 mai”, potrivit RATB.

In prezent, linia turistica „Bucharest City Tour” este deservita de patru autobuze supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, prevazute cu ghid audio in limbile romana si engleza si, o noutate adusa in acest an, autobuzele beneficiaza de wireless gratuit.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, au ramas aceleasi de la inaugurre 25 lei/card pentru adulti si 10 lei/card pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani.

Tariful de inchiriere a unui autobuz supraetajat este de 5.000 euro/luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri