Finala UEFA Europa League dintre Athletic Bilbao si Atletico Madrid, care a avut loc in data de 9 mai, pe Arena Nationala din Bucuresti, a reunit zeci de mii de suporteri, durata medie a sejurului acestora fiind a fost de 2,5 nopti, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Astfel, desi au ramas mai multe zile in Bucuresti, ei nu s-au inghesuit sa se plimbe cu autobuzele turistice cu care puteau face un tur al orasului, iar asta reiese din cifrele inregistrate de RATB.

In intervalul 7-13 mai, s-au inregistrat incasari de 43.630 lei si un numar de 1.783 de calatori, reprezentand o crestere usoara fata de o perioada fara evenimente speciale. In ziua desfasurarii finalei Europa League, RATB a asigurat transportul suporterilor de la aeroport la fan-zone si stadion cu linii speciale”, potrivit informatiilor furnizate de RATB.

Cu toate acestea, daca ne uitam la cifre, se poate observa o scadere fata de cele inregistrate in vara anului trecut de exemplu, cand RATB incasa in prima luna de functionare a autobuzelor peste 240.000 lei si transporta mai mult de 10.000 de turisti, ceea ce ar insemna o medie de 60.000 lei pe saptamana si 2.500 de turisti transportati.

Cifrele cheie obtinute de RATB in 2011 din activitatea autobuzelor turistice

RATB a incasat in 2011, in perioada 28 iulie – 27 noiembrie, perioada in care autobuzele au functionat, aproximativ 650.000 lei. Anul trecut, numarul de calatori a fost de 27.202 persoane.

Citeste si:

„In perioada rece, linia si-a mentinut traseul de baza, insa nu a fost deservita de autobuze supraetajate, ci de autobuze Mercedes, care sunt vehiculele noastre de linie. Anul acesta, circulatia a fost reluata in regim de linie turistica in data de 5 mai”, potrivit RATB.

In prezent, linia turistica „Bucharest City Tour” este deservita de patru autobuze supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, prevazute cu ghid audio in limbile romana si engleza si, o noutate adusa in acest an, autobuzele beneficiaza de wireless gratuit.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, au ramas aceleasi de la inaugurre 25 lei/card pentru adulti si 10 lei/card pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani.

Tariful de inchiriere a unui autobuz supraetajat este de 5.000 euro/luna.