In data de 9 mai, una dintre cele doua piste ale Aeroportului Henri Coanda a fost transformata in parcare pentru aeronavele charter, in total pe AIHCB fiind parcate un numar record de 108 aeronave, 74 dintre acestea operand chartere cu suporteri.

In ziua marii finale UEFA Europa League 2012, numarul pasagerilor sositi pe curse charter pe AIHCB l-a depasit cu mult pe cel al pasagerilor curselor regulate, astfel ca traficul total a fost de 24.025 pasageri sositi.

Totalul pasagerilor procesati (sosiri/plecari) in data de 9 mai pe AIHCB a fost de 34.711, iar in data 10 mai au fost 36.158 de pasageri care au sosit si au plecat pe Aeroportul Henri Coanda, capacitatea fluxului de plecari fiind crescuta, pentru aceasta zi, de la 1.200 la 3.000 de pasageri pe ora.

Citeste si:

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in perioada 7-9 mai, un numar de 16.757 de pasageri sositi pe curse charter pe cele doua aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu – pentru a participa la finala Europa League 2012.

Pentru prima data in istoria sa de 100 de ani, pe Aeroportul Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu a aterizat o aeronava Boeing 747-700 care, in data de 7 mai, a adus la Bucuresti 475 de pasageri: echipa Athletic Bilbao si suporteri ai acesteia. Si aeronava echipei Atletico Madrid a aterizat, cu 200 de pasageri la bord, tot la Baneasa.

In perioada evenimentului UEFA Europa League, au fost efectuate 77 de curse charter pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa.