Destinatiile vor fi premiate si vor avea posibilitatea de a se promova in standul Romaniei, amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, organizat la Romexpo, in perioada 15-18 noiembrie 2012. De asemenea, ele vor fi incluse in Reteaua EDEN constituita la nivel european.

Proiectul EDEN ”European Destinations of Excellence” a fost lansat in anul 2006 de Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie/ Comisia Europeana si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii non-traditionale, crearea de retele intre participantii la sectorul turistic.

Destinatiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs national, organizat de autoritatea de turism din fiecare tara participanta la proiect, pe baza temei si a criteriilor de selectie agreate de Comisie.

Destinatiile EDEN ale Romaniei desemnate in cadrul editiilor anterioare ale concursului national, au fost: Depresiunea Horezu (in anul 2008, pentru tema turismul si patrimoniul local imaterial), Parcul Natural Apuseni (in anul 2009, pentru tema turismul si ariile protejate) si Statiunea Geoagiu – Bai (in anul 2010, pentru tema turismul acvatic).

Sursa foto: inromaniasepoate.blogspot.ro