Compania aeriana low-cost Wizz Air a implementat de la 1 august perioada de proba a noii politici a bagajelor pe zborurile dintre Katowice (Polonia) si Londra Luton (Marea Britanie).
Printre pasagerii care au rezervat bilete dupa anuntul din 9 iulie, 10% au achitat online pe site-ul companiei tariful de 10 euro pentru bagajul de cabina mai mare. Un numar mai mic de pasageri au ajuns la aeroport fara sa fi platit tariful pentru bagajul de cabina mai mare, fiind nevoiti sa achite pe loc un cost mai mare.

Cei care au achitat optiunea de bagaj de cabina mai mare au beneficiat de imbarcare prioritara, in fata pasagerilor cu bagaje mici si nu au intampinat probleme in depozitarea bagajelor in compartimentele de deasupra scaunelor.

De la data inceperii acestei perioade de proba, 1 august, nu a fost raportata nici o intarziere ca urmare a descarcarii bagajelor de cabina in exces.

Trendul dominant demonstreaza faptul ca pasagerii prefera sa calatoreasca cu bagaje putine si sa aduca la bord bagajele mici acceptate gratuit, lucru ce conduce la economii si la consum mai mic de combustibil.

Wizz Air opereaza o flota de 39 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, cu peste 240 de rute facand legatura a 78 de destinatii din 28 de tari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri