Compania aeriana Wind Jet, care opereaza curse regulate si charter din Italia, si-a incetat operatiunile pe 11 august din cauza unor probleme financiare, scrie bbc.co.uk.
Firma din Sicilia, infiintata in 2003, este pe cale de a-si pierde licenta de operare, dupa ce Alitalia a oprit in august planurile de fuziune cu Wind Jet.

Compania nationala a Italiei, Alitalia, a fost dispusa sa plateasca intre 20 si 30 de milioane de euro pentru achizitia Wind Jet, insa autoritatea antitrust a pus conditia ca Alitalia sa renunte la cursele interne principale.

Prin oprirea zborurilor Wind Jet aproximativ 300.000 de pasageri care isi cumparasera bilete cauta acum alternative la alte companii aeriene.

Alitalia s-a oferit sa ajute pasagerii Wind Jet pentru a gasi zboruri alternative, dar numai daca vor plati suplimentar.

Flota Wind Jet este compusa din cinci Airbus A319-100 si sapte Airbus A320-200.

Sursa foto: wikipedia.org
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri