20 August 2012

Vacanta in orasul Ubud din Bali: templele de aici sunt cu adevarat impresionante



Neculai Mihai, actionar FAN Courier, companie care ofera servicii de curierat, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre locul sau preferat de vacanta, orasul Ubud din Bali (Indonezia).

Destinatia preferata

Sunt multe destinatii de vacanta care mi-au atras atentia, insa daca ar fi sa aleg unde as merge si a doua si a treia oara ar fi un orasel din Bali (Indonezia), Ubud.
Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acoloAutenticitatea locului si a locuitorilor, clima, terasele de orez, sarbatorile pe care le au si lucrurile simple pe care le sarbatoresc. La Ubud, in Bali exista sarbatoarea papusilor gigant. Templele lor sunt cu adevarat impresionante, iar daca simti nevoia sa continui starea de uimire, esti invitat la snorkeling.




Cea mai buna perioada in care putem vizita orasul

Personal, as recomanda pentru o vacanta perioada martie-iulie.
Top 3 must see sau must doRecomand Pura Besakith, unul dintre locurile absolut impresionante din Bali. Asa cum Italia are Vaticanul, Bali are Pura Besakih. Pura Besakih este templul mama al insulei indoneziene. Este un templu gigant, care inglobeaza alte 23 de temple, situat la poalele celui mai inalt varf de pe insula, vulcanul activ Gunung Agung.

Recomand, de asemenea, The Moneky Forest, ” Padurea maimutelor” in traducere, una dintre cele populare destinatii turistice din Ubud. O padure, templu, in care traiesc mai mult de 300 de maimute. The Monkey Forest este o rezervatie naturala, sacra pentru balinezi, care o asimileaza unui simbol al coexistentei armonioase dintre oameni si natura.

Ubud este o destinatie must see pentru oricine ajunge in Bali pentru ca este si centrul cultural al insulei.

Sursa foto: Wikipedia


Cel mai bun restaurant Ubud

Restaurantul Hotelului Ayoudya.
Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult..

Bebek betutu. Este o specialitate balineza si se traduce prin ”rata afumata”. O delicatesa pe care o recomand cu caldura.

Sursa foto: Wikipedia


Cea mai placuta amintire din Ubud

Reprizele de scufundari si miile de pesti cu care dadeam nas in nas.
V-ati muta acolo?Nu stiu daca m-as muta acolo, avand in vedere ca sunt o persoana activa, permanent conectata la mediul de business. Daca ar trebui sa aleg insa, da, as alege Ubud, fara doar si poate.


Sursa foto: scuba-archery.com



Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Localnicii sunt foarte calzi si zambitori. Cred ca din alfabetul lor lor lipseste litera F, deoarece pronunta ”copi” in loc de coffee si ”pine” in loc de ”fine”.

Recomandari de suveniruri

Mie mi-au atras atentia picturile lor, mastile traditionale si confectiile din batik.

Cea mai importanta recomandare pentru pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

O sedinta de masaj de relaxare. Personal, recomand masajul la patru maini.


Sursa foto: trinitistudio.ru




Citeste si