Bugetul Ministerului Dezvoltarii a fost redus, in urma rectificarii bugetare, cu 223 milioane lei, la 1,979 miliarde lei, dar nu va fi afectata finantarea unor programe prioritare, precum locuintele ANL, reabilitarea termica, programele CNI si lucrarile de apa-canal, potrivit institutiei, informeaza Mediafax.

Astfel, pietruirea drumurilor comunale va beneficia de o finantare de 79,28 milione euro, lucrarile de apa si canalizare de 36,2 milioane euro, sistemele integrate de apa de 19,13 milioane euro (dintr-un imprumut program cu finantare nerambursabila), locuintele ANL si sociale de 19,1 milioane euro, reabilitarea termica a locuintelor de 6,45 milioane euro, investitiile in infrastructura turistica de 20,35 milioane euro, prima pentru economisire locuinte de 9,45 milioane euro si programele in derulare ale CNI (sali de sport si bazine de inot) de 34,08 milioane euro.

Aceste proiecte insumeaza 962,02 milioane lei (213,78 milioane euro).

"De asemenea, programele nationale care privesc eficienta energetica (Reabilitare termica locuinte, Reabilitare termica cladiri institutii publice, Reabilitarea centrelor istorice) vor fi sustinute ca programe multianuale cu finantare din bugetul de stat sau ca programe finantate din fondurile UE", arata MDRT, intr-un comunicat.

Vor fi asigurate si resursele necesare pentru plata cheltuielilor de personal si a cheltuielilor de functionare ale ministerului, in valoare de 19,97 milioane euro, cheltuielile cu cofinantarea proiectelor din POR, de 193,48 milioane euro precum si cheltuielile cu finantarea programelor nationale in valoare de 213,78 milioane euro.

Ministerul nu precizeaza ce proiecte nu vor mai fi finantate, dupa reducerea bugetului cu 223 milioane lei.

Institutia a anuntat, totodata, ca a gasit resursele bugetare necesare finantarii investitiei ramase restante la Brasov, astfel incat Festivalul Olimpic al Tineretului European de anul viitor sa poata fi organizat.

Astfel, intr-o prima etapa vor fi alocate 16,3 milioane de lei pentru construirea trambulinei, urmand ca diferenta de 10 milioane sa fie achitata la inceputul anului 2013.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri