Air France a inceput echiparea celor 4.100 de piloti ai aeronavelor sale cu dispozitive iPad ce vor inlocui laptopurile, pentru utilizare in afara cockpitului.

Livrarea iPad-urilor pentru pilotii de pe Boeing 777 a inceput inca din iunie 2012, finalizarea fiind estimata pentru vara lui 2013.

Cu ajutorul iPad-urilor, ei vor putea sa descarce documentatia dorita din orice locatie de pe mapamond si vor fi notificati in privinta noutatilor. Pilotii vor putea de asemenea sa acceseze hartile aeroporturilor. Toate aceste aplicatii vor fi disponibile personalului de zbor pentru descarcare pe Pilot Store, un portal dezvoltat special de catre Air France.

Citeste si:

Utilizarea iPad-urilor va simplifica activitatea pilotilor, premitandu-le sa redacteze si sa trimita mai facil rapoarte regulate dupa zboruri.

Air France are in plan si inlocuirea documentatiei tehnice de la bordul aeronavelor cu unele in format electronic (Electronic Flight Bag) ce fa simplifica activitatea pilotilor in timpul zborului si va reduce totodata emisiile de carbon ale aeronavelor.