Air France este primul mare operator aerian european ce echipeaza pilotii cu iPad, inlocuind vechile manuale tiparite pe care le utilizau acasa pentru pregatirea de dinaintea zborurilor.
Air France a inceput echiparea celor 4.100 de piloti ai aeronavelor sale cu dispozitive iPad ce vor inlocui laptopurile, pentru utilizare in afara cockpitului.

Livrarea iPad-urilor pentru pilotii de pe Boeing 777 a inceput inca din iunie 2012, finalizarea fiind estimata pentru vara lui 2013.

Cu ajutorul iPad-urilor, ei vor putea sa descarce documentatia dorita din orice locatie de pe mapamond si vor fi notificati in privinta noutatilor. Pilotii vor putea de asemenea sa acceseze hartile aeroporturilor. Toate aceste aplicatii vor fi disponibile personalului de zbor pentru descarcare pe Pilot Store, un portal dezvoltat special de catre Air France.

Utilizarea iPad-urilor va simplifica activitatea pilotilor, premitandu-le sa redacteze si sa trimita mai facil rapoarte regulate dupa zboruri.

Air France are in plan si inlocuirea documentatiei tehnice de la bordul aeronavelor cu unele in format electronic (Electronic Flight Bag) ce fa simplifica activitatea pilotilor in timpul zborului si va reduce totodata emisiile de carbon ale aeronavelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri